Restaurants

Eten en drinken bij Hightealicious, Dordrecht

Een heerlijke high tea op hele sjieke locatie is echt genieten. Zo’n vijf jaar lang heb ik in een onwijs leuke zaak gewerkt en verzorgde ik high tea’s. Maar nog leuker is het eten van een high tea zelf. In Dordrecht heb ik een hele leuke plek gevonden voor een high tea, namelijk Hightealicious. Ben je benieuwd waar het is en wat er zo leuk aan is? Lees dan verder.

Hightealicious Dordrecht

Coffeelicious

Zoals ik laatst al schreef in het artikel over Villa Augustus kom ik veel in Dordrecht, het is een mooie oude stad en lekker in de buurt. Wanneer ik in Dordrecht ben, kom ik wel eens bij Coffeelicious. Dit is een lunchroom met heerlijke taartjes, die ook nog eens verkozen is tot nummer 1, van de Koffie Top 100 in 2014. Door het grote succes van high tea’s bij Coffeelicious zijn zij benaderd om high tea’s te serveren in het unieke Patriciërshuis. Het Patriciërshuis is een oud woonhuis aan de Wolwevershaven. Tegenwoordig wordt het gebruikt als een museum met een bijzondere achttiende eeuwse privécollectie van de familie Gooshouwer. In het museum worden high tea’s gecombineerd met kunst en kan je er informatie vinden over de thee geschiedenis.DSC03350

High tea

Uiteraard gaat het bij een high tea niet alleen om de plek en het uitzicht, maar vooral om het eten. Wij hebben gekozen voor de Celebration High Tea omdat mijn oma jarig was. De tafel was heel mooi versierd met slingertjes en ballonnen. De high tea begon met een heerlijk drankje, en de etagère was gevuld met 3 hartige hapjes, een scone en 3 zoete hapjes. Tussendoor kregen we nog een heerlijke verfrissende smoothie en een amandelcakeje.

Afternoon tea hightealicious

Hightealicious Dordrecht

EtagereHightealicious

De hartige hapjes waren sandwiches gemaakt van sodabread, die verrassend goed smaakten. Bij de scones werd gelukkig echte clotted cream en aardbeienjam geserveerd, want clotted cream hoort echt bij scones. De zoete hapjes waren een stukje brownie, merengue taart en een heerlijke grote cupcake. Bij elke gang kwam de vriendelijke gastheer een bijpassende thee inschenken.  Hij gaf uitleg over de soort thee en vertelde uitvoerig welke hapjes we geserveerd kregen. Naast alle heerlijke thee werd er ook koffie geserveerd, gemaakt door de gediplomeerde barista. Het was echt pure luxe. Wij hoefden alleen maar lekker te kletsen en al het lekkers te eten..

Hightealicious

Hightea

Na de high tea mochten we nog een kijkje nemen in de keuken en zijn we nog even door het museum gelopen. De eigenaar van het pand wilde nog even een stukje film laten zien over het museum, zodat we in korte tijd meer te weten kwamen over het pand en wat zich in het pand allemaal bevindt.

Mocht je na dit artikel enthousiast geworden zijn? Je kan bij Hightealicious een high tea reserveren vanaf €28.95. De prijs ligt wel een stukje hoger dan bij andere lunchrooms. Maar het is het echt waard. De producten zijn vers en de bediening is heel goed en je voelt je even een prinses ;-). Ik ga zeker nog eens terug.

Hightealicious is te vinden aan de Wolwevershaven 9 in Dordrecht.

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.