Bestemmingen Europa Spanje

Het mooiste uitzicht van Barcelona vanaf de Bunkers del Carmel!

Ik ben al een aantal keer op een stedentrip naar Barcelona geweest. Echter heb ik nooit een mooi uitzicht over de stad gezien. Na wat ge-google kwam ik erachter dat je voor het mooiste uitzicht naar de Bunkers del Carmel moet gaan. Je moet wel even goed kijken hoe je hier komt. Dus wil jij ook dit prachtige uitzicht bewonderen tijdens jouw stedentrip naar Barcelona? Ik vertel je alle ins-and-outs over de Bunkers del Carmel!

Waar liggen de Bunkers Del Carmel?

Bunkers bezoeken tijdens je stedentrip in Barcelona is vast niet het eerste waaraan je denkt. Wij vinden het een absolute aanrader. Bij de bunkers del carmel heb je  namelijk een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Daarnaast is het  de enige plek waar je alle bekende plekken van de stad kunt spotten. Zo zie je het strand met het bekende W hotel, de sagrada familia is heel goed te zien, de Montjuic berg en het Tibidabo pretpark kun je ook allemaal vanaf deze plek in één keer zien!

Bunkers del Carmel

De bunkers vindt je op de heuvel Turó de la Rovira in het district Horta-Guinardó. Op deze plek waren tijdens de Spaanse Burgeroorlog een militair kamp en kanonnen geplaatst om Barcelona te verdedigen. De kanonnen zijn natuurlijk weggehaald maar de bunkers zijn intact gebleven. Maar tot en met 2011 kon je de bunkers als toerist helemaal niet bezoeken! Het Museu d’Historia de Barcelona heeft het namelijk op laten graven en een klein museum geplaatst in één van de bunkers. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn dan kun je hier veel meer leren over deze interessante plek.

Is het makkelijk te bereiken?

Als ik heel eerlijk bent vond ik het nogal een struggle om bij de bunkers te komen. Er is niet echt een goede metrolijn verbinding ernaartoe en in de wijk El Carmel om de bunkers heen loopt alles zo stijl omhoog dat een hike ernaartoe ook niet mijn favoriete optie was. Wij hebben zelfs 2 pogingen gedaan om bij de bunkers te komen. De eerste keer per Uber, maar dit was helaas geen succes. De chauffeur kon de plek echt niet vinden, later werd ons ook duidelijk dat de plek bijna niet per auto te bereiken is.

Bunkers del Carmel

De beste route naar de bunkers…

De volgende dag gingen wij voor poging twee, want wij wilden graag het uitzicht tijdens zonsondergang bewonderen. Dit is toch het meest spectaculaire moment om de bunkers te bezoeken. Dit keer gingen we wel met het ov van Barcelona. Ik heb allerlei artikelen op internet gelezen en elk artikel gaf weer een andere optie aan. Wij kozen ervoor om de metrolijn L5 te pakken naar het station El Carmel. Vervolgens hebben wij de bus 119 gepakt tot aan de busstop Panorama – Marià Lavèrnia. Dit is een super klein busje die gemakkelijk de smalle en hele steile straatjes in kan in de wijk El Carmel.

Onze buschauffeur was zeker niet de vrolijkste man op aarde, dus via Google Maps hield ik goed in de gaten waar we eruit moesten en wisten zo zeker dat we de goede halte hadden!

Bunkers del Carmel

Op de terugweg zijn wij naar beneden gelopen via het Guinardó-park. Een heel mooi park van waaruit je het prachtige uitzicht op de stad nog steeds kunt bewonderen. Hier kun je goed hiken, wandelen of picknicken nadat je bij de bunkers bent geweest!

Bunkers del Carmel

Ben jij weleens bij de Bunkers del Carmel geweest?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.