Het meer van Bled, Slovenië

Slovenië staat misschien niet in jouw top 5 landen om te bezoeken. In ieder geval niet in die van mij. Maar na goede verhalen gehoord te hebben over Slovenië heb ik dit land toch een kans gegeven voor een bezoek. En het was top! Eén van de plekken die wij bezochten was Bled. Dit is een vrij toeristische plek in Slovenië, bij aankomst begrepen wij gelijk waarom dit zo is. Wil je hierachter komen? Lees dan verder!

Meer van Bled

Wanneer je Bled binnen rijdt en het meer ziet, doet het mij gelijk denken aan een sprookje. In het water ligt een klein eilandje met daarop een kerk, de Assumption of Mary Pilgrimage Church. Zoals in de boekjes aangegeven een perfecte trouwlocatie, bij aankomst begreep ik dat direct. Het eiland is te bereiken met gondels. Mocht je heel sportief zijn dan is het eiland ook te bereiken per kano (tevens ook een stuk goedkoper).

Kasteel van Bled

Wanneer je nog energie over hebt na de boottocht kan je een bezoekje brengen aan het kasteel, dat op de berg is gevestigd. Wij zijn de berg op gaan wandelen, maar deze is ook goed bereikbaar met de auto. Op de foto lijkt het een behoorlijke klim, dit vonden wij zelf mee vallen. Om het kasteel in te mogen moet er uiteraard entree betaalt worden van €7 (voor studenten). Maar ondanks de entree is het de prijs wel waard, zo heb je een heel mooi uitzicht over de stad en het meer. Helaas was het weer niet optimaal (lees: veel wind), waardoor het vrij koud was op de berg. Daarnaast is er bij het kasteel een restaurant waar je met een drankje in de hand heerlijk van het uitzicht kan genieten.

Kasteel van Bled

Kasteel van Bled en het meer van Bled

Centrum van Bled

Het centrum van Bled is niet meer dan een toeristisch dorp. Er zijn veel toeristenwinkels te vinden en dure hotels. Het is dan ook niet heel gezellig en zeker niet aan te raden om hier een aantal dagen te verblijven. Aan het water zijn wel enkele leuke en betaalbare restaurants te vinden. Zo hebben wij gegeten op een soort hippie boot die aan het water lag. Dit is tevens wel een hele goede plek om de zonsondergang te bekijken. Het meer van Bled

Overnachten

Wij sliepen bij B&B Tereza. Er waren al veel goede recensies te vinden op internet en wilden hier dan ook graag overnachten. B&B wordt beheerd door een echtpaar, dat al flink op leeftijd is. En wat waren deze mensen gastvrij! ’s Ochtends kregen wij zo’n enorm uitgebreid ontbijt dat we de lunch over konden slaan. Het ontbijt wordt iets later geserveerd dan bij andere hotels of B&B’s, maar dit komt doordat alle producten vers gekocht worden op de markt. Mocht je een keer naar Bled gaan, is deze B&B zeker een aanrader. Het is niet heel luxe, maar de gastvrijheid maakt het verblijf echt meer dan waard.

Mocht je langs Bled rijden, is het zeker de moeite waard om te stoppen bij het meer van Bled. Eén nacht in Bled is meer dan voldoende. Er is nog genoeg moois te ontdekken in de omgeving dus blijf hier zeker niet te lang hangen. Slovenië heeft mij in ieder geval heel erg verbaasd en ik zou zo terug gaan. Wil je meer lezen over Slovenië? Klik dan hier.

Ik ben benieuwd wat jullie mening is over Slovenië. Willen jullie Bled ook gaan ontdekken?

Liefs,
Marije

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.