Producten & Gadgets

Review: Hema Fotoboek

Voor bijna elke vakantie maak ik wel een fotoboek. Normaal gesproken neem ik de kleinste maat. Maar ik vond dat mijn reis door Azië wel extra groot en dik formaat verdiende.  Na wat rond surfen op internet, kwam ik uit bij Hema Fotoservice. Kijk snel verder wat ik van de kwaliteit vind!

Fotoboek
De voorkant met harde kaft van mijn fotoboek

Als je begint met het maken van je fotoboek dan heb je de keuze om gebruik te maken om het online te maken of de software te downloaden op je computer. Ik ging voor de makkelijke optie en ik wilde mijn fotoboek online maken. Achteraf bleek dit toch niet zo’n goede keuze, want vaak liep het vast en was ik heel veel pagina’s kwijt waar ik net uren aan had besteed! Niet zo’n succes dus.

Ik besloot toch maar de software te downloaden. Dit werkte prima! Zoals gewoonlijk met de meeste fotoalbum softwares heb je ontzettend veel keuze in hoe je je foto’s wilt plaatsen, leuke achtergrondjes die je kunt gebruiken en allerlei frames om om je foto’s te doen. Ik wilde het zelf zo simpel mogelijk houden, met grote foto’s op de pagina’s en op elke pagina een andere vrolijke achtergrond!

Fotoboek
Foto’s uitvergroten en andere vormen geven is zoals je ziet geen probleem

Naast zoveel mogelijk ruimte te hebben voor je foto’s op 1 pagina vind ik het ook altijd heel leuk om teksten toe te voegen bij sommige foto’s, zodat als je weer eens in het fotoboek bladert je de herinneringen weer makkelijk kunt ophalen. De teksten toevoegen was erg gemakkelijk. Alleen kreeg ik wel vaak een waarschuwing dat het te groot was, terwijl ik nog heel veel ruimte eromheen open had gelaten. Dus dat was wel jammer, want dan moet je af en toe een foto verplaatsen naar een andere pagina of uiteindelijk zelfs verwijderen.

Fotoboek
Teksten toevoegen gaat ook erg gemakkelijk
Fotoboek
De kwaliteit van de foto’s komen prachtig tot hun recht

Toen ik het boek binnen had was ik verbaasd over de kwaliteit van de foto’s, wat komt dit mooi tot zijn recht op het papier! Ook het laten drukken en bezorgen van de fotoboeken gaat enorm snel. Ik had hem donderdag bestelt en zaterdag kon ik het al ophalen bij het dichtstbijzijnde Hema filiaal.

Fotoboek
Wat een erg leuke optie is, is dat je ook een foto op de achterkant van je boek kan plaatsen!

Omdat ik ‘all-out’ ging voor dit fotoboek, heb ik een flink aantal pagina’s toegevoegd aan het standaard aantal pagina’s dat in de standaard prijs zit inbegrepen. Ik heb denk ik zo’n 20 pagina’s toegevoegd. Maar dat was het zeker waard!

Maken jullie ook altijd fotoboeken van al je vakanties? 

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Ik maak ook altijd een fotoboek van onze reizen.
    Zelf heb ik altijd de liggende A4 maat van de kruidvat.

    En wanneer ik een nieuwe heb dan verwerk ik hem binnen m’n interieur zodat iedereen een kijkje kan nemen.

    1. Leuk idee om te doen inderdaad, na al die uurtjes werk mag die zeker vaak ingekeken worden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.