Harry Potter studio tour: London

Harry Potter films trekken rond deze tijd van het jaar altijd weer mijn aandacht. En omdat ik in Londen woonde, ben ik op veel plekken geweest waar stukjes van de film zijn opgenomen. Zo is er een deel van de film opgenomen in Oxford, maar naast het zien van de echte sets wilde ik ook graag naar de studio’s.

Op dit moment zijn de Harry Potter studio’s helemaal ingericht voor de kerst. De eetzaal is prachtig versierd met allemaal lichtjes en een mooi gedekte tafel met allerlei eten. Een leukere tijd om de studio’s te bekijken is er bijna niet – ik zie Harry Potter als een echte film voor de kerstvakantie. De gezelligheid van de grote eetzaal, de duistere momenten in de film. Genoeg redenen om jullie meer te vertellen over de studio’s.

DSC06557

De Warner Bros studio’s liggen ruim een uur rijden van Londen. Wij boekten tickets inclusief een busrit naar de studio’s. Het avontuur begon gelijk in de bus. De bus was geheel ingericht in Harry Potter style, tijdens het rijden kregen wij een film te zien over de studio’s (zo gaat de tijd nog eens snel voorbij).

Zweinstein in de sneeuw!

Aangekomen bij de studio’s moesten we nog even in de rij staan voordat wij naar binnen konden, maar de eerste ruimte was al gelijk gevuld met de bezemkast waar Harry Potter in sliep toen hij nog bij zijn oom en tante woonde (te zien in de eerste film). Na een korte introductie in een grote zaal werden de deuren voor ons geopend naar de prachtige eetzaal. Het was zo mooi, precies zoals in de film. De grote tafels waren mooi versierd, speciaal voor de kerst.

DSC06570

DSC06574

DSC06578

DSC06585

Na een bezoek aan de eetzaal loop je door een hele grote ruimte waar allemaal verschillende kamers zijn ingericht. Zo vind je er verschillende klaslokalen, de kamer van Perkamentus en nog veel meer sets uit alle films. Je kijkt je ogen uit.

DSC06615

Butterbeer

In de films zag je regelmatig butterbeer voorbij komen, één van de dingen die ik al zo lang wilde proberen. Ik wist dat ze het in Florida ook verkochten in het themapark en toen we het hier zagen konden wij het dan ook niet laten staan. Helaas was het niet helemaal mijn smaak, maar ik moest het proberen.. Het smaakte naar caramel met koolzuur, heel vreemd. Ondanks dat het butterbeer niet helemaal was wat wij ons voorstelde dronken wij het toch op, terwijl wij ons op dat moment voor het huis van Harry Potter zijn oom en tante bevonden.  Weten jullie de scene nog dat Hagrid Harry Potter op kwam halen met de motor en zo de lucht in vlogen? Die motor stond voor de deur. Natuurlijk kon ik het niet laten en heb ik er in gezeten, haha!

Naast dat je alles uit de film herkent kom je er achter dat er zo ontzettend veel attributen worden gebruikt tijdens het maken van de films. Zo worden er heel veel verschillende uilen gebruikt tijdens het maken van de film. Hedwig heeft dus vele dubbelgangers ;-). Oh en mocht je altijd al een keertje willen rond zweven op de nimbus 2000? Dat kan gewoon! En naast het vliegen laten ze natuurlijk ook zien hoe al die scenes zijn gefilmd.

DSC06728

DSC06760

Ik vond de studio’s zeker de moeite waard om te bezoeken. Mocht je een paar dagen in Londen zijn tijdens een citytrip, probeer dan ook echt naar de studio’s te gaan. Het enige nadeel van de studio’s is de prijs, deze is aan de hoge kant, namelijk 39 pond, dat is ongeveer 45 euro. Maar daarvoor kan je wel veel zien. Je loopt er ongeveer drie uurt rond en je ziet vrijwel alles uit de films.

Liefs,
Marije

4 thoughts on “Harry Potter studio tour: London

 1. Sandra says:

  OOOOOH dat vind ik gaaf! Ik ga in maart 2017 naar Londen voor het achtste deel van Harry Potter, samen met mijn moeder. Hoe gaaf is het dan om dit te combineren? Leuke post!

  Beantwoorden
   1. Leo Vroombout. says:

    Hoi Marije weer genoten van je verhaal en foto’s.
    Gaaf zeg ,ik ga volgend jaar met Björn naar London (Vader zoon trip)
    We gaan dit zeker doen bedankt voor de tip.
    Veel kerst plezier daar in London.

    Groetjes Leo

    Beantwoorden
    1. Travellovers says:

     Heel leuk idee om met Björn naar de studio’s te gaan, zal hij zeker leuk vinden! Tip is wel om niet al te laat te boeken als je rond de kerst gaat.
     Mocht je tegen die tijd meer tips willen over Londen, stuur dan even een berichtje.
     In de tussentijd komt er in ieder geval nog genoeg leuks langs op de blog.

     Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.