Bestemmingen Europa Zwitserland

Een dag in Gruyères, Zwitserland

Wel eens gehoord van de kaas Gruyère? Hoe simpel kan het soms zijn, deze kaas is vernoemd naar de gemeente Gruyères in Zwitserland! Als je op vakantie gaat naar Zwitserland is deze plek een echte aanrader. Een mooie omgeving en er is ontzettend veel te doen. Benieuwd wat je er allemaal kunt doen? Blijf dan vooral verder lezen.

De middeleeuwse stad

De middeleeuwse stad van Gruyères is al een bezienswaardigheid op zichzelf. Een ontzettend gezellig stadje met uitzicht over het Sardinedal. Gruyères ligt in de kanton Fribourg en daarmee in het Franstalige deel van Zwitserland. De stad is omgeven door een stadsmuur en je kunt er het kasteel van Gruyères bezoeken. Tijdens ons bezoek hebben wij het kasteel dan ook bezocht.

P1020421
Een deel van de stadsmuur van Gruyères.
P1020422
Het middeleeuwse centrum.
P1020423
Overal zie je prachtige huizen.
P1020482
Het kasteel van Gruyères.
P1020441
Ook kun je het kasteel van binnen bezoeken.
P1020451
Een niet heel smakelijke foto, maar er ligt hier dus gewoon een afgehakte hand tentoongesteld 🙂
P1020483
De prachtige tuin van het kasteel met het Sardinedal op de achtergrond. Ik vind dit één van mijn mooiste reisfoto’s. Mijn andere foto’s vindt je in dit artikel.

Giger Bar

Een bekende en misschien wel een plek die je totaal niet hier zult verwachten in Gruyères is de Giger Bar. Er zijn er maar twee op de wereld, één in Gruyères en één in Chur, beiden in Zwitserland. De bars zijn ontworpen in het thema van de Alien films. Een erg grappige plek om eens een drankje te gaan doen!

P1020499

P1020427

Maison Cailler

Als je van chocolade houdt moet je naar Maison Cailler in Broc. Dit is de Zwitserse chocoladefabriek. Echt een ontzettend leuke plek om te bezoeken, omdat je een soort tijdreis maakt door de geschiedenis van chocolade. Van de boon tot een reep wordt stapje voor stapje uitgelegd. Je ruikt en ziet chocolade, en op het einde mag je natuurlijk ook al de lekkere soorten chocolade proeven! Dit is één van de eerste chocoladefabrieken uit de tijd dat Nestlé net begon met het maken van chocolade.

P1020401

P1020407

P1020408
Ook werd er uitgelegd hoe er vroeger chocolade werd gemaakt.
P1020403
Een winkel vol met chocolade!

Dit is één van de vele plekjes in Zwitserland die ik bezocht hebt, maar zeker één van de leukste, omdat er zo veel te doen is! En het blijft je verrassen.

Wat vinden jullie van Gruyères? En zijn jullie wel eens in Zwitserland op vakantie geweest?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.