Bestemmingen Europa Spanje

Gràcia: de leukste wijk van Barcelona om te overnachten

Een stedentrip naar Barcelona op de planning? En nog tips nodig waar jij moet overnachten? De stad is natuurlijk erg groot en er is ontzettend veel te zien, waar kun je dan het beste verblijven? Onze tip is de wijk Gràcia: een gezellige wijk waar veel locals wonen én dichtbij grote bezienswaardigheden. Kijk maar met ons mee!

Van eigen dorpje naar een bruisende wijk van Barcelona

In het verleden was Gràcia een eigen dorpje ten noorden van Barcelona. Na jaren van een flinke groei van Barcelona heeft de wereldstad het dorpje opgeslokt en is het omgedoopt tot één van de vele leuke wijken van Barcelona. De goede vibe van het oude dorp is zeker nog te voelen in deze wijk. Er is een kerk, allerlei verschillende pleintjes en twee eigen lokale markthallen Mercat de la Abacería Central en Mercat de la Llibertat. Deze hebben gelijkenissen met de La Boqueria aan de Ramblas alleen dan natuurlijk kleiner en minder toeristisch. Via de Passeig de Gràcia is de wijk verbonden aan het centrum van Barcelona, dus je kunt makkelijk met de benenwagen richting Plaça de Catalunya of de Ramblas. 

Gràcia

Gràcia

Gràcia

Wat te doen in Gràcia?

Ga pleinhoppen!

In de wijk Gràcia vind je groot aantal aan gezellige pleintjes met veel terrasjes, bars en winkels. De kerk bevindt zich op één van de grootste pleinen en dat is het plein Plaça de la Virreina. Rondom de kerk heb je allerlei terrasjes. Hier kan je dus genieten van het mooie Spaanse weer en een Sangria. Wij zijn ’s avonds vooral veel bij het plein Plaça del Sol geweest, hier kun je erg goed eten en vindt je ook leuke barretjes om een drankje te doen. Midden op het plein van Plaça de la Vila de Gràcia staat een mooie klokkentoren met daaromheen wederom veel terrasjes.

Gràcia

Gràcia

Ga op Gaudì tour!

Ook zijn bijna alle grote bezienswaardigheden rondom Gaudì op loopafstand van de wijk Gràcia. Zo kun je lopen naar Casa Batlló en Casa Mila, de twee huizen ontworpen door Gaudì. Iets verder gelegen maar wel met de voet bereikbaar is Park Güell. Een dagje naar het park is leuk te combineren met het bezichtigen van de wijk Gràcia. Dit kun je het beste doen om lekker door alle straatjes te dwalen en rond te kijken.

Gràcia

Gràcia

Gràcia

Ga genieten van de Catalaanse keuken!

Benieuwd waar je goed kunt brunchen in het weekend? Dan is Gràcia the place to be. Daarnaast zijn er zoveel kleine restaurantjes in de wijk te vinden dat keuze maar lastig is. ’s Avonds kun je losgaan met tapas, pinchos en paëlla. Elke dag dus een andere keuze en heerlijk om zo alle restaurantjes in de wijk te ontdekken en lekker na wat wijntjes terug te gaan naar je hotel.

Gràcia

Welke wijk van Barcelona vind jij het leukste?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.