Bestemmingen Citytrips Europa Verenigd Koninkrijk

Gin & Food fietstour door Londen

Na het fietstour in Barcelona ben ik er zeker van dat ik vaker wil gaan fietsen in grote steden. Het kost veel minder energie om in een korte tijd veel van de stad te zien. Omdat ik nu in Londen woon, leek het mij een goed idee om eerst te gaan fietsen met een tourguide. En wat is er nou leuker als je een fietstour combineert met het drinken van Gin? Benieuwd of dit goed ging en hoe het was? Lees dan verder.

Fietstour door Londen

Een heerlijk zonnetje in Londen, wat wil een mens nog meer? Ik wilde op deze zonnige dag de stad gaan ontdekken door middel van een fietstour. Tally Ho! biedt meerdere fietsroutes aan door Londen. Omdat ik de meest bekende bezienswaardigheden van Londen al heb gezien leek het mij erg leuk om juist de minder bekende plekjes van Londen te gaan ontdekken. Bij Tally Ho! boekte ik de Gin & Food tour. Bij een pub, de walrus werd ik opgewacht door een hele spontane man, met een heerlijk Engels accent. Met een groep van ongeveer 10 mensen kregen wij uitleg over de tour en waar we wel en niet op moesten letten tijdens het fietsen. In Engeland fietsen is natuurlijk even wennen, omdat alles tegenovergesteld is van de rest van Europa. Na de uitleg zijn we al snel op pad gegaan.

DSC03693

De route begon langs de minder bekende plekjes van Londen, zo kwamen wij bij parken, kleine steegjes en uiteindelijk kwamen wij langs een kleine foodmarket uit, Maltby Street Market: Ropewalk. Een heel smal steegje dat helemaal volstond met kraampjes, waar ze voornamelijk drankjes en eten verkochten. Omdat de markt heel klein was, was het eigenlijk extra leuk. Er waren niet veel toeristen en iedereen zat heel relaxt op een bankje wat te eten en te drinken.

DSC03698

Gin Proeverij bij Jensen´s

Nadat wij wat gegeten hadden was het tijd voor de Gin proeverij. Want uiteraard moet je niet met een lege maag gaan drinken als je nog een hele fietstour te gaan hebt. De vrouw die de proeverij presenteerde was heel enthousiast over het product en kon er ook alles van vertellen. Nadat wij twee verschillende soorten Gin geproefd hadden, was het tijd om de drankjes te mengen met soda. Als klap op de vuurpijl mochten wij nog een heerlijk cocktail drinken. Ik koos ervoor om een cocktail te nemen met Gin (uiteraard) en Rose lemonade, een echte aanrader! Tijdens de drankjes hebben we gezellig gekletst met alle andere fietsers. Het was een erg leuke groep, met mensen uit Canada, Verenigde Staten maar ook mensen uit India en Europa. Een hele diverse groep, erg gezellig!

DSC03728

IMG_1507

DSC03736

Na de drankjes zijn wij zonder blikken of blozen verder de tour gaan fietsen. We fietsten langs de Thames, maakten mooie foto’s bij de Tower Bridge en fietsten langzaam naar Borough Market, de Londen Eye en uiteindelijk kwamen we uit bij een tunnel waar ze volop foto’s aan het maken waren voor een fotoshoot. Deze tunnel was vol gespoten met mooie graffiti. Gelukkig had onze tourguide genoeg spuitbussen bij zich, zodat wij ons kenmerk ook even achter konden laten. Mocht je de volgende keer langs deze tunnel komen, misschien vind je mijn naam wel! Uiteindelijk zijn wij na 3.5 uur langzaam terug gaan fietsen naar het vertrekpunt.

DSC03747

DSC03812

DSC038233

Tally Ho! Cycle Tours is een heel leuk bedrijf om een fietstour te boeken. Vol passie en met veel enthousiasme vertellen ze over de hele stad en uiteraard worden er de hele middag leuke grappen gemaakt. Naast de Gin & Food tour bieden ze nog meer fietsroutes aan door Londen. Dus mocht je per fiets de stad willen verkennen, dit is zeker een aanrader. Voor meer informatie kan je hier terecht.

Waar?
De gin proeverij is te vinden bij 55 Stanworth Street in Londen.

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.