Afrika Bestemmingen

De geluiden van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika het land van de beroemde Tafelberg, heerlijke wijnen en de vele Nederlandse accenten. Wil je kans maken op tickets naar dit prachtige land? Lees dan verder om te zien hoe je deze tickets kan winnen.

Zuid-Afrika is een prachtig land met veel verschillende talen, het land wordt ook wel de ‘Regenboog natie’ genoemd door haar 11 officiële talen. Op dit moment is Engels de voertaal in het land (echter wordt dit maar door 9.6% van de bevolking gesproken. Afrikaans lijkt het meest op de Nederlandse taal, deze taal heeft ook overeenkomsten met de Engelse, Duitse, Portugese en Franse taal. Tijdens mijn vakantie in Zuid-Afrika hebben wij veel moeten lachen om de Afrikaanse taal. Zo kwamen wij af en toe hele grappige borden of posters langs de weg tegen met de meest bijzondere teksten (in onze ogen). Wat de meeste woorden nou betekenden is voor mij nog steeds een vraag.

Afrika
Trek in een lekkere pannekoek?

 

Vliegtickets winnen naar Zuid-Afrika?

13 juni is South African Tourism begonnen met een hele leuk winactie. Je kunt dan vliegtickets winnen naar Zuid-Afrika. Maar om daar te komen moet je natuurlijk wel de locals van Zuid-Afrika kunnen begrijpen. Ook horen zij de taal het liefst in het juiste dialect. Dat is in Zuid-Afrika wel vrij lastig, want in dit land worden veel verschillende talen gesproken. Je kunt vliegtickets winnen naar Zuid-Afrika met de winactie “Wat Sê Jy?” door een woord of zin uit één van de Zuid-Afrikaanse talen uit te spreken. Wil je meer weten? Klik dan hier.

We hebben hier alvast een paar leuke woorden voor je opgeschreven die laten zien hoeveel overeenkomsten de Nederlandse taal heeft met de Zuid-Afrikaanse. Eigenlijk moet je gewoon heel creatief zijn met je woordenschat!

  • Computer                  Rekenaar
  • Giraffe                         Kameelperd
  • Lift                                 Hysbak
  • Scooter                        Bromponie
  • Verkeerslicht            Robot

Staat Zuid-Afrika ook op jouw bucketlist?

Liefs,

Romy & Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.