Bestemmingen Tips

Geen 5-sterrenhotel, maar roadtrippen en kamperen deze zomer!

Hoe verder weg op vakantie, hoe mooier en beter, denken we vaak. Een compleet verzorgde reis naar een ver oord en overnachten in de meest luxe hotels met de mooiste zwembaden wilt natuurlijk iedereen. Maar je kan ook kiezen voor een hele andere vakantie, namelijk een kampeervakantie. Voor een perfecte roadtrip met een mix van cultuur, romantische stadjes, prachtige natuur en zonnige bestemmingen zijn er per slot van rekening genoeg mooie routes door Europa. En met een mini-caravan of vouwwagen heb je vaak niet eens een aanhangerrijbewijs nodig! Klaar om het vliegtuig voor de mini-caravan of vouwwagen in te ruilen? Hieronder vind je de voordelen op een rijtje.

De mini-caravan

De naam zegt het al: een caravan, alleen dan in het klein. Mini-caravans hebben allerlei voordelen, bijvoorbeeld dat je ze bij de aankoop volledig aan je wensen kan aanpassen. Ze hebben dezelfde voorzieningen als een grotere variant en voor beginnende kampeerders is dit een ideale manier om op vakantie te gaan. Met de mini-caravan kun je ondervinden hoe het is om met een caravan te rijden – dat het dus misschien helemaal niet zo lastig is als je zou denken – en doe je zo rijervaring op. Ben je toe aan een goedkope manier van op vakantie gaan, dan maakt het prijskaartje het ook zeker interessant, vooral als je er eentje huurt. Op deze manier kan jij ook gelijk uittesten of een vakantie met een caravan wel wat voor jou is. Daarnaast is het niet verplicht om een aanhangerrijbewijs te hebben als ze onder de 750 kg wegen en passen ze achter vrijwel elke auto. Zolang jij zorgt dat je achter je auto een goede trekhaak hebt, zoals je deze kan kopen bij bijvoorbeeld Rameder, kun jij deze zomer onbezorgd op roadtrip met je mini huisje.
Het handige van een caravan is dat je alsnog heel flexibel bent en de caravan overal mee naar toe kan nemen. Op deze manier kan je alsnog die super vette roadtrip maken door Europa!

De vouwwagen

Ben jij toch nog niet echt toe aan een caravan? Een vouwwagen is het ideale compromis tussen een tent en een caravan. Het is een stuk luxer dan een tent, maar wel makkelijker om te vervoeren. Het bestaat uit een tent, die over een opklapbaar frame is gespannen, en een kar, waarin de tent kan worden ingeklapt. Er is in een vouwwagen veel leefruimte en een lekker bed met een goed matras, en de wagen past achter vrijwel elke auto. Door middel van veren en automatische opzetsystemen staat je vouwwagen zo en heb je nooit meer last van het geworstel met tentstokken en verloren haringen. Want eerlijk is eerlijk, niemand heeft daar toch zin in? Doordat nieuwe technieken het opzetten van de vouwwagen veel gemakkelijker hebben gemaakt, is een vouwwagen een goede vervanger van de caravan. Zo kan je binnen 15 minuten de vouwwagen helemaal op hebben staan! Ook voor het rijden met de vouwwagen heb je, net zoals bij de mini-caravan, niet per se een aanhangerrijbewijs nodig.

Route door Toscane

Zie jij een kampeervakantie ook wel zitten? 

Liefs,

Romy & Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.