Gaudi’s Barcelona bezoeken

Na 4x in Barcelona te zijn geweest kan ik eindelijk zeggen dat ik alle gebouwen gecreëerd door Antoni Gaudí heb gezien. Ik ben groot fan van zijn architectuur en zet hieronder op een rijtje welke echt een bezoekje waard zijn en welke je niet per se hoeft te zien tijdens je stedentrip naar Barcelona. Kijk maar mee!

La Pedrera

la pedrera

In de wijk L’Eixample zijn de meeste huizen te zien die Gaudí heeft gemaakt.  La Pedrera oftewel Casa Mila is er daar één van. Vanaf de buitenkant een imposant gebouw, maar ik was er al die keren nooit ingegaan. De prijs hield mij namelijk tegen. Het is 22 euro pp! Dat vind ik best wel wat geld om een bezienswaardigheid te bezoeken. Dit was het laatste huis die ik nog moest zien van Gaudi dus toch heb ik het bezocht.

La Pedrera

Als je groot fan bent van de architectuur van Gaudí dan is het echt wel een must om naar binnen te gaan. Maar ik kan niet zeggen dat het één van de mooiste huizen is die ik heb bezocht. Het dakterras en de zolder zijn erg mooi om te zien, maar daarna wordt je door 1 verdieping geleid om te ervaren hoe vroeger werd geleefd in dit appartementen complex. Dit is niet heel erg groot en je bent er best snel doorheen. Dit komt omdat in het gebouw nog steeds wordt geleefd en gewerkt en je dus eigenlijk alleen de bovenste verdieping kan bezoeken. Het is dus een afweging die je zelf moet maken. Vind je het waard om 22 euro ervoor te betalen? Dan zeker naar binnen gaan, want het blijft heel erg leuk om te doen!

La Pedrera

Casa Battló

Casa Battló

Casa Battló is eigenlijk het bekendste huis dat door Gaudí is verbouwd. Het is ook echt prachtig om te zien en dit huis is zeker een aanrader om naar binnen te gaan. Het is 24,50 pp, dus ook aardig aan de prijs, maar dit huis is één van de mooiste om vanuit binnen te zien. Ook is de rondleiding erg leuk gedaan, je krijgt een soort telefoon met headset mee en door het scherm kun je bekijken hoe de kamers er vroeger uitzagen toen er nog in werd geleefd. Je loopt dus door lege ruimtes heen, maar door de telefoon zie je hoe de kamers ingericht waren. De rondleiding is ook best wel lang en je loopt door een doolhof van kamers, tuinen en natuurlijk het dakterras.

Casa Battló

Casa Vincens

Casa Vincens

Casa Vincens is gelegen in de wijk Gracia en dit huis is helemaal niet zo bekend. Dit is het eerste huis dat Gaudí in Barcelona heeft gebouwd en diende als vakantiehuis voor de familie Vincens. Het is ook echt super zomers als er rond loopt, het heeft een tropische tuin en alles is kleurrijk ingedeeld. Een ticket om dit huis te bezoeken is 16 euro. Persoonlijk vond ik dit het leukste en mooiste huis om te bezoeken. Het is er lekker rustig om doorheen te wandelen, omdat het nog niet zo bekend is bij het grote publiek en ik vind de stijl van dit huis het mooiste en kleurrijkste. Je kunt ook lekker in het zonnetje zitten in de tuin met een lekker drankje om eens goed te ervaren hoe het zou zijn geweest om daar te wonen. Niet verkeerd lijkt mij!

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Natuurlijk kun je een bezoek aan de Sagrada Familia niet overslaan! In de loop der jaren ben ik hier zelfs 3x geweest, alleen al omdat het heel erg leuk is om te zien hoeveel ze er nu weer hebben bijgebouwd. Een ticket om de Sagrada Familia te bezoeken kost je zo’n 24 euro, maar dan krijg je ook wel het meesterwerk van Gaudí te bewonderen. Nu is het wel veel meer waard om de Sagrada Familia te bezoeken dan een aantal jaar geleden, omdat steeds meer delen zijn afgerond en je dus ook meer kunt zien. Vooral de binnenkant van de kerk is echt prachtig en voor mij de mooiste kerk die ik ooit heb gezien!

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Park Guell

Park Guell

Park Guell is ook heel erg leuk om te bezoeken, wandel lekker door alle paadjes en ga op zoek naar de prachtige architectuur van Gaudí die door het gehele park zijn geplaatst. Je kunt tickets kopen om het midden deel te bezichtigen en dat kost 7,50 euro pp. Let hierbij wel op dat je voor een bepaald tijdstip je tickets koopt, dus wees op tijd! Het is erg leuk om dit als laatste te doen nadat je door het park hebt gestruind en echt wel een aanrader als je van de architectuur van Gaudí houdt!

Park Guell

Ik vind het altijd erg leuk om Gaudí’s Barcelona te bezoeken en ben echt een fan van zijn werk. Een tip als je ook zijn gebouwen wilt bezoeken, koop online een ticket. Vaak is dit met korting en je hoeft niet in de rij te staan om naar binnen te komen!

Weet jij nog een gebouw van Gaudí die op mijn lijstje moet komen staan?

Liefs,

Romy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.