Brazilië Zuid-Amerika

Gastblogger: Het magische Ilha Grande in Brazilië

Ilha Grande,  ik ben er verliefd op. Een geweldig eiland op ongeveer 150 km ten zuiden van Rio de Janeiro.

Vanuit Rio kan je eenvoudig met de bus naar Agnra dos Reis en vanuit hier door met verschillende boten naar Ilha Grande. Op het eiland zijn tal van mooie oude hotels en jongeren hostels te vinden tegen een goede prijs. Ilha Grande heeft maar aan één kant van het eiland een dorpje en een kleine haven. Aan de andere kant van het eiland ligt de oude gevangenis waar je naar toe kunt wandelen. De gevangenis heeft lange tijd de grootste criminelen van Brazilië gehuisvest maar is nu al bijna 20 jaar gesloten en totaal vervallen. Het eiland is maar beperkt bebouwd waardoor het veel van zijn mooie natuur en charmes heeft behouden.

RENOIR

Vanuit het dorp kan je een leuke wandeling van ongeveer 3 uur naar de gevangenis maken om vervolgens al het zweet er weer af te spoelen in de zee. Ilha Grande heeft verschillende witte stranden met kleine barretjes waar je kan genieten van een opengeslagen kokosnoot (heerlijk verfrissend na een lange wandeling). Daarnaast zijn op het eiland geen auto’s te bekennen, je kan dus alleen te voet of per boot rond het eiland. Een kleine insider tip: als je na een lange dag wandelen geen zin meer hebt om terug te lopen vraag dan aan een lokale visser om mee terug te varen.

Ilha_Grande_topographic_map-EN


Naast het wandelen naar de gevangenis zijn er nog tal van andere wandelroutes uitgezet. Zoals door de jungle, hier springen de aapjes hoog in de boven over je heen en kan van strand naar strand lopen. Wel is het eiland in de afgelopen jaren erg populair geworden, houdt daar dus rekening mee zodat je vooraf boekt in het hoogseizoen. Ga je buiten het hoogseizoen? Maak je dan niet druk en is altijd wel slaapplaats en vaak zelfs in overvloed.

Liefs,

Casper & Renate van Traveladdicts.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.