Producten & Gadgets

Fotoboek review: je fotoboek maken bij Pixum

Eén van de leukste herinneringen aan een vakantie zijn de foto’s. Aangezien het einde van het jaar nadert, hebben wij nog op de valreep onze fotoboeken gemaakt. Dit keer mochten wij verschillende fotoboeken maken bij Pixum fotoservice. Benieuwd wat wij van deze fotoservice vinden?

Pixum en haar software

Een tijd geleden hebben wij bij Pixum houten wanddecoratie besteld. Mede omdat de kwaliteit van de houten foto’s zo goed was besloten wij meerdere fotoalbums te maken in samenwerking met dit bedrijf. De software van Pixum is makkelijk in gebruik. Binnen enkele uren heb je een leuk fotoalbum dat goed in elkaar zit. Zoals andere bedrijven biedt ook Pixum verschillende formaten fotoboeken aan. Wij kozen voor liggende fotoboeken met een maat van 21×28 cm. Het leuke aan dit formaat is dat panoramafoto’s hier extra mooi uit komen én dat je ze kan spreiden over twee pagina’s om ze extra aandacht te geven. De vanafprijs voor dit fotoboek is €21.99, met een meerprijs voor een andere papiersoort, extra pagina’s en harde cover. Een fotoalbum kan gemaakt worden op de computer via de software, maar ook online of via de app.

Hieronder is een screenshot te zien van de software. Zoals je ziet is het makkelijk en duidelijk te gebruiken. Het enige nadeel vonden wij dat de pop-up van het winkelmandje in het scherm blijft staan. Nou daar is goed mee te leven toch? 😉Pixum

Fotoboek Napels

Voor ons fotoboek van Napels hebben we veel gebruik gemaakt van verschillende sjablonen. De software van Pixum biedt er heel veel aan en met allerlei verschillende thema’s. Je kunt je hier dus helemaal mee uitleven. Hieronder zie je een screenshot van twee pagina’s met foto’s geplaatst in sjablonen.

Pixum

Hieronder zie je een foto van hoe de foto’s er uiteindelijk in het echt in het fotoboek eruit ziet. Je ziet bijna geen verschil in kwaliteit tussen de foto’s nog op je computer beeldscherm en de foto’s in het echt.  Voor dit fotoboek hebben wij voor zijdeglans gekozen. Dit is een subtiele glans over de foto’s heen waardoor de kleuren iets meer tot hun recht komen. Zijdeglans papier is stevig papier en ook niet gevoelig voor vingerafdrukken. Als je voor zijdeglans papier kiest kan dit wel alleen in combinatie met een hardcover, maar dat vinden wij juist leuker!

Pixum fotoboek

Fotoboek Valencia

Voor het fotoboek van Valencia is gekozen voor een extra matte finish. Dit geeft een extra leuke uitstraling aan het boek en ook heb ik het idee dat de bladzijden een stuk dikker zijn dan bij het boek van Napels. Wil je een nog luxere uitstraling dan kan je kiezen voor extra mat fotopapier. Dit papiersoort is dikker en is voorzien van een flat binding.

Tip: Pixum geeft aan dat op het papier ook goed geschreven kan worden. Dus mocht je het aan iemand cadeau willen geven is het heel leuk om er bijvoorbeeld nog een persoonlijke boodschap bij te schrijven.

Pixum

Fotoboek Italië

Hoogglans papier vinden wij echt een aanrader en dit papiersoort hebben we uitgeprobeerd in ons fotoboek van Italië. Felle kleuren komen hierop prachtig tot hun recht  en je foto’s stralen letterlijk! Dit papiersoort is echt een aanrader voor professionele fotografen, want dit papier verdient jouw prachtige foto’s.

Pixum fotoboek

Waar bestel jij altijd jouw fotoboeken?

Liefs,

Marije en Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.