Bestemmingen Tips

Foodhallen – en markten over de hele wereld

Zo’n twee jaar geleden waren wij getagd in een heel leuk artikel van Thuisbezorgd.nl over markten en foodhallen over de hele wereld. Dit bracht ons op een leuk idee om alle markten en foodhallen op te sommen waar wij zijn geweest. Benieuwd welke hotspots je niet mag missen tijdens je volgende vakantie? Lees dan verder.

Rotterdam – Markthal

Foodhal

Rotterdam heeft sinds kort natuurlijk de markthal, gevuld met kraampjes maar ook restaurants waar je heerlijk kunt eten. Zo heeft Jamie’s Italian zich er laatst ook gevestigd.

Amsterdam – Foodhallen

Foodhal

Ook in Amsterdam kun je je hart ophalen qua eten in de Foodhallen. Je hebt er van alles, van Vietnamees tot een groene vegan burger! Deze moesten wij natuurlijk uitproberen! Benieuwd wat wij van de Foodhallen Amsterdam vonden? Je leest het hier.

Scheveningen – de Pier

Foodhal

Ook Scheveningen is sinds kort eigenaar van een heuse foodhal. Nadat de Pier jaren in verval was geraakt, hebben ze er weer nieuw leven ingeblazen. Je vindt hier zowel beneden als bovenop de Pier allerlei kleine foodtrucks. Je kunt genieten van Vietnamees tot een patatje.

Foodhallen- en markten in Europa

Barcelona – Mercado de La Boqueria

Foodhal

Natuurlijk is één van de bekendste markten die wel in Barcelona. Hier kun je dagelijk vers eten inslaan. Tijdens onze citytrip naar Barcelona hebben wij hier dan ook vaak vers fruit gekocht. Benieuwd wat voor andere hotspots wij in Barcelona hebben ontdekt? Kijk dan hier eens.

Porto – Mercado Bolhao

Foodhal
Bron: Google

Tijdens mijn weekendje weg naar Porto wilde ik graag naar Mercado Bolhau. Alleen hadden wij er even niet bij stilgestaan dat op zondag de markt dicht zou zijn! Helaas hebben wij de levendige markt gemist, maar daarom wilde ik hem niet onthouden van dit lijstje!

Mallorca – Sineu

Foodhal

In een klein dorpje op Mallorca, genaamd, Sineu, is elke woensdag markt. Sineu heeft de oudste markt en was vroeger zelfs de hoofdstad van Mallorca. Het is een druk bezochte markt en ze zeggen dat je er de beste producten van het eiland kunt kopen! Benieuwd wat ik nog meer in Mallorca heb gedaan? Je leest het hier. 

Wroclaw  – Hala Targowa

Foodhal

Ook in Polen hebben ze markten en ik ben naar die in Wroclaw geweest. Je kunt hem eigenlijk vergelijken met de markthal qua bouw, alleen een stuk minder modern. Wat hier opviel is dat er ook veel begrafenis bloemboeketten gewoon zo verkocht werden. Prachtige stukken om te zien, maar toch een beetje apart omdat op een markt te kopen.

Londen – Borough Market

Foodhal

In Londen heb je natuurlijk veel meer markten, maar Borough Market is zeker wel één van de leukste. Het geeft een heel ouderwets gevoel doordat de markt onder een spoor is. Daarnaast kun  je dus de beste bubble and squeak bij Maria’s Market Café volgens Jamie Oliver. Dat hebben wij dus ook gedaan, het gerecht ziet er echt niet uit maar het was wel heel erg lekker.

Oxford – Covered market

DSC04011

Naast Londen heb je in Engeland nog meer foodmarkets. In Oxford is de Covered Market een hele leuk plek om een rondje te lopen. Je vind hier meerdere restaurantjes en natuurlijk veel groenten en fruit. Heb je trek in een traditionele pie? Dan kan je hier terecht bij de Pieminister.

Foodhallen- en markten in Azië

Kuala Lumpur – Central Market

Foodhal

In Kuala Lumpur zijn wij vaak naar Central Market geweest. Naast dat je er kleding en souvenirs kan kopen heb je op de tweede verdieping ook een foodcourt die niet erg druk is. Ook kun je er prima eten! Zo vonden wij de Soto Ayam hier erg lekker. Wil je weten wat je allemaal in Kuala Lumpur kunt beleven? Lees het in dit artikel.

Singapore – Sateh by the Bay

Foodhal

Bij Sateh by the Bay hebben wij echt de beste sate ooit op. De markt bevindt zich in het park achter het Marina Bay Sands hotel. Nadat je dit park bezocht hebt kun je dus bij Sateh by the Bay heerlijke sate eten! Een echte aanrader. Wil je weten wat je allemaal in Singapore kunt doen? Neem hier dan een kijkje.

Foodhallen- en markten in Canada

Vancouver – Granville Island Market

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eén van de eerste foodmarkets waar Marije mee in aanraking kwam, was tijdens haar rondreis door Canada een aantal jaren geleden. Iets wat ook wel naar Nederland mocht komen. En gelukkig komen de foodsmarkets steeds meer naar Nederland. De markt op de bovenstaande foto is in Vancouver, aan de rand van het water. Buiten kan je al je gekochten producten opeten bij de haven met een heel mooi uitzicht over de stad.

Dit waren alle foodhallen en markten die wij hebben bezocht tijdens verschillende vakanties en zijn echte aanraders! Neem er zeker een keer een kijkje.

Bij welke foodhallen en markten ben jij wel eens geweest? En welke mogen wij echt niet missen? 

Liefs,

Romy en Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Julia zegt:

    Time Out in Lissabon <3

  2. Leuk om te lezen! Foodhallen zijn altijd zo leuk. Ben er ook bij velen geweest, maar waar dat allemaal was… volgens mij kan ik me er één in Tel Aviv nog vaag herinneren, en in Kuala Lumpur ook, en in Argentinië…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.