Tips

Food Festivalagenda – Omgeving Rotterdam

Afgelopen weekend was ik op het Truckin’ Food festival in Rotterdam. Een festival waar lekker eten centraal staat. Het werd gehouden aan de parklaan, op de vooravond van Koningsdag. Omdat er de komende maanden heel veel leuke foodfestivals worden georganiseerd hebben wij ze voor jullie even op een rij gezet!

logo

1 – 3 mei Rrrollend Dordrecht

Tijdens het culinaire festival Rrrollend Dordrecht kun je 3 dagen genieten van allerlei exclusieve burgers, wraps met heerlijke toppings, smoothies, vegetarische gerechten en nog meer heerlijk eten. De mobiele keukens vullen het terrein op tot een groot openluchtrestaurant van 1 t/m 3 mei.

Waar: Otto Dickeplein, Dordrecht

logo_slider

14 – 17 mei Food Truck Festival TREK, Rotterdam

In Rotterdam wordt het Vroesenpark omgetoverd tot een food truck festival. Je vindt hier lekker eten, live muziek, theatervoorstellingen en nog meer vermaak. Je kan hier onder andere terecht voor een broodje bal, tortilla’s, heerlijke drankjes en nog veel meer. Daarnaast wordt er op 14 mei de REIZENDE STERREN STREETFOOD APP gelanceerd. Deze geeft een overzicht van alle foodtruckfestivals, zodat je makkelijk kan kijken waar je in het weekend heen kan gaan!

Waar: Vroesenpark, Rotterdam

29 – 31 mei Piccalilli Food Camp

Een streetfoodfestival wat georganiseerd is door Rotterdammers. Er is een groot terras te vinden, een podium met artiesten, 30 pop-up streetfood cateraars, flipperkasten, tafeltennistafels en er worden food workshops gegeven. Wij zijn erg benieuwd!

Waar: Museumpark, Rotterdam

27 mei – 7 juni Tong Tong Fair, Den Haag

East meets the West. In 1959 was er een groepje Indische Nederlanders die de Indische cultuur graag aan Nederland wilde laten zien. Tot op heden wordt de Tong Tong fair nog steeds georganiseerd. Op de site geven zij aan de Oost en West elkaar ontmoeten in een sfeer van vriendschap, gastvrijheid en inspiratie. De fair bestaat uit de Grand Pasar met het Indonesische paviljoen, de eetwijk en het internationale Tong Tong festival, een cultureel programma.

Voor de Tong Tong fair moet helaas wel een ticket voor gekocht worden. De prijs voor studenten is tijdens de voorverkoop €8.50 en de normale tickets kosten €10.50. De prijzen voor het weekend ligt iets hoger, namelijk €13.50. Maar andere jaren was het zeker de moeite waard!

Waar: Malieveld, Den Haag

7 Juni – Swan Market, Rotterdam

De Swan Market is een lifestyle markt gecombineerd met een food markt. Je vindt hier elke keer weer allerlei verschillende eettentjes. Kleine bedrijven kunnen zich inschrijven om deel te nemen aan deze markt. Het is dus elke keer weer een verrassing wat er te vinden is!

Waar: Museumpark

Swan Market bij de Van Nelle Fabriek, voorjaar 2015

12 juni – 14 juni Rrrollend Rotterdam 

Mocht je dit weekend niet naar Rrrollend Dordecht kunnen dan kan je van 12 t/m 14 juni naar Rrrollend Rotterdam. Alle trucks worden dan naar het Noordplein gerold.

Waar: Noordplein, Rotterdam

14 juni Damn Food Waste, Rotterdam

Damn food waste is een festival dat georganiseerd is om voedselverspilling tegen te gaan. Je kan langs komen voor een gratis lunch, rond lopen over de markt en je kan meedoen aan een Damn Food Waste Cookoff. Een goed initiatief! Wij zijn erg benieuwd hoe dit zal zijn!

Waar: Binnenrotte, voor de markthal

21 Juni Swan Market

Mocht je de Swan Market in Rotterdam gemist hebben, dan kan je 21 juni nog naar de Swan Market in Den Haag! Ook hier is het weer een verrassing wat voor kraampjes er staan met lifestyle en food.

Waar: Kerkplein, Den Haag

20 – 22 augustus CuliNESSE Rotterdam

CuliNESSE is een meerdaags culinair cultureel muziekfestival. Liggend op het strand, luisterend naar de muziek kan je genieten van heerlijk eten. Het festival is een groot succes, dit jaar bestaat CuliNESSE alweer vijf jaar. Top restaurants uit de omgeving presenteren hier gerechten die in de tijdelijke standtenten gemaakt worden.

Om het jubileum te vieren staan onder andere Waylon, Candy Dulfur en Berget Lewis op het podium. De andere artiesten worden stapsgewijs bekend gemaakt.

Voor dit evenement betaal je ook entree kosten. De kosten voor een hele dag zijn €12.50 (donderdag) en €16.50 (vrijdag en zaterdag).

Er zijn dus genoeg leuke food festivals de komende maanden. Uiteraard zijn er nog meer te vinden buiten de omgeving van Rotterdam. Wij hebben onze keuze in ieder geval al gemaakt!

Welk festival lijkt jullie erg leuk? Of gaan jullie niet graag naar een foodfestival?

Liefs,

Marije

”Laughter is brightest, where food is best” – Irish Proverb

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.