Filmen met je smartphone? 4 tips voor beginnende filmmakers!

Het maken van een video met je smartphone wordt steeds populairder. Met een video heb je een nog betere herinnering aan een bijzonder moment. Ondanks dat het momenten veel beter kan vastleggen dan een foto kan het behoorlijk lastig zijn om een goede video te maken. Sim Only provider Simyo heeft in samenwerking met videomaker Grietje Evenwel een tweetal video’s gemaakt om je tips te geven om te filmen met je smartphone. Ga jij nog op vakantie en een mooie reisvideo maken? Wij hebben de tips voor filmen met je smartphone ook hieronder op een rij gezet. Zo kun je straks tijdens je reis de mooiste video’s met je smartphone maken.

Tip 1: Blijf rustig tijdens het filmen met je smartphone

Een video maken kan soms een beetje spannend zijn. Vooral als je bent gevraagd om een belangrijk moment – een aanzoek, een ultieme snowboard sprong – vast te leggen voor iemand. Vandaar tip één van Grietje: blijf rustig. Bekijk even van een afstandje wat je gaat filmen, en druk pas op record als je weet hoe je het scenario in beeld wil brengen. Voordat je gaat filmen is het handig om een soort van verhaallijn te bedenken. Dit maakt het film proces makkelijk en je zal hierdoor geen beelden missen.

Tip 2: Houd je telefoon altijd met twee handen vast

Iets waar wij ook nog aan moeten werken is een stabiel beeld. Voor een mooi, smooth beeld (als je bijvoorbeeld een persoon of object volgt), houd je jouw smartphone met twee handen vast en niet met één. Nog beter is het om je ellenbogen tegen je lichaam aan te houden, of ergens op te steunen, voor meer stabiliteit. Dit levert de mooiste video’s op en het zorgt ervoor dat je geen haperende beelden hebt. Dit is iets wat je moet blijven oefenen.

Tip 3: Loop naar je onderwerp toe

De meeste smartphones beschikken tegenwoordig over een uitstekende camera, toch is inzoomen met een smartphone camera niet zo’n goed idee. De lens in je telefoon is niet geavanceerd genoeg om óók ingezoomd een scherp beeld te leveren. Grietje’s tip: loop naar je onderwerp toe en gebruik de zoomfunctie niet. Dit zorgt voor een korrelig beeld. Deze tip geldt zowel voor het filmen als het maken van foto’s met een smartphone. Mocht je toch willen inzoomen met je telefoon is het beter om kleine lenzen te kopen die je op je telefoon kan schuiven.

Tip 4: Film met het licht mee

Houd altijd rekening met het licht als je gaat filmen, over het algemeen film je met het licht mee voor het mooiste beeld. Film je tegen het licht in, dan zie je alleen donkere silhouetten en geen details. Wil je een bijzondere lichtinval? Begin voordat je daadwerkelijk gaat filmen te spelen met het licht. Kies eens een andere hoek of film vanuit een ander perspectief. Dit levert vaak hele mooie beelden op.

Filmen met je smartphone voor professionals

Wil je nog meer tips over het maken van video’s met je smartphone? Bekijk dan ook de filmen met je smartphone!

Liefs,
Romy & Marije

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.