Tips

Favoriete reisgadgets voor mee op reis

Reizen met een backpack kan voor sommige reizigers lastig zijn, maar met de ideale reisgadgets is dit helemaal niet moeilijk. Benieuwd welke producten er altijd mee gaan in mijn backpack? Lees het hier. flaske

Vacuümzakken

Sinds de aanschaf van mijn backpack kan ik niet meer zonder vacuümzakken. Ze zijn ideaal, het bespaart veel ruimte doordat je kleding vacuüm wordt gezogen. Daarnaast is het een hele handige manier om je backpack goed in te delen. Zelf heb ik meestal drie tot vier vacuümzakken bij me van verschillende groottes. Op die manier kan ik alles makkelijk en overzichtelijk in mijn backpack stoppen. De vacuümzakken zijn o.a. verkrijgbaar bij kruidvat.

Sneldrogende handdoek

Een must op vakantie is een sneldrogende handdoek. Naast dat de handdoek snel droog is neemt hij ook weinig ruimte in beslag. De handdoek is multifunctioneel, doordat hij zo makkelijk mee te nemen is. Naast dat ik deze handdoek meeneem voor het strand, gebruik ik hem ook in de jungle, waar de bedden meestal niet schoon zijn. De sneldrogende handdoek kan je dan goed gebruiken als laken of juist als onderlaken. Doordat het een sneldrogende handdoek is, kan je hem ook overal wassen en hoef je niet lang te wachten tot hij weer droog is. Mocht je nog opzoek zijn naar een goede sneldrogende handdoek, ga dan eens naar Decathlon, hier hebben ze verschillende groottes en kleuren.

Flaske beker

Neem jij ook altijd water mee als je ergens heen gaat? Ik wel! Normaliter nam ik altijd mijn dopper mee naar het strand of een andere plek. Ideaal, het enige nadeel, van bijvoorbeeld dopper, is het water gedurende de dag opwarmt. Eind van de dag heb je hierdoor vaak water wat je absoluut niet meer wilt drinken.. Sinds kort neem ik de Flaske beker mee. Flaske is een kleurrijke RVS beker die je drankje 12 uur lang koel houdt. Ideaal dus om mee te nemen naar het strand of naar andere bestemmingen.

Flaske beker

Sarong

Een ander item wat altijd mee gaat op reis is een sarong. Reislustige types zoals jij weten vast wel waar ik het over heb. Een sarong is een dunne doek die veelal in Azië wordt verkocht. Aziaten gebruiken Sarongs veelvoudig, zo kan je er je benen/armen mee bedekken als je een tempel bezoekt. Maar ook is het handig als je op pad gaat, om jezelf tegen de zon te beschermen. Mocht de doek nat worden is deze net zoals de sneldrogende handdoek zo droog. Ik kan je wel aanraden om de sarong te kopen in Azië, mocht je daar heen gaan op reis. Voor nog geen 3 euro hebben ze ontzettend veel opties en kleuren.

Reiskussen + Slaapmasker

Ik ga het vliegtuig niet in zonder dat ik een reiskussen en een slaapmasker bij mij heb. Deze twee producten zijn een must voor mij tijdens het reizen. Niet alleen in het vliegtuig gebruik is deze producten veel, maar ook tijdens het rondreizen zelf. Zelf geef ik de voorkeur aan een opblaasbaar reiskussen. Doordat het nekkussen na gebruik weer kleiner, door de lucht eruit te laten lopen, kan maken neemt het ook niet veel ruimte in beslag. Volgens mij komt het reiskussen van mij zelfs bij IKEA vandaan.

Waterdichte zak

Een waterdichte zak is een van mijn meest gebruikte spullen tijdens mijn rondreis door Azië. We bezochten vele eilanden, maakte verschillende snorkeltrips en waren drie dagen aan het varen. Bij alles waar enigszins water bij komt kijken pak ik mijn waterdichte zak. Deze zak is namelijk geschikt om de inhoud droog te houden in natte situaties. In het geval van mijn snorkeltrips dus essentieel. Je hoeft niet meer bang te zijn dat je camera en/of kleding nat wordt. Deze zak is compact en sterk. Omdat deze zak zo compact is, past hij ideaal in je backpack.

Waterdichte zak snorkelen

De nieuwste ontdekking van dit jaar was de Flaske beker. Wat is jouw nieuwste ontdekking? 

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.