Producten & Gadgets

Favoriete GoPro accessoires tijdens het reizen

Tijdens het reizen willen we allemaal mooie foto’s en video’s maken. Eén van de gadgets die ik altijd meeneem op reis is de GoPro. Wellicht ken jij de GoPro wel. Het is één van de betere compacte action cams waar je alles mee kunt doen. Zo is de action cam geschikt voor duiken, fietsen, snowboarden en nog veel meer.
Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze toffe camera heb je niet alleen de camera zelf nodig, maar ook accessoires die het filmen een stuk makkelijker maken. In dit artikel deel ik mijn favoriete action cam accessoires.

GoPro of een andere action cam?

Op dit moment beschik ik over de GoPro Hero 5 black. Voordat ik een GoPro kocht, heb ik twee verschillende merken gebruikt, de action cam van Sony en Activeon. De Sony action cam was een fijne action cam. Het enige nadeel bij de Sony is dat er geen scherm op de camera aanwezig is. Dit kan het filmen soms moeilijker maken, omdat je niet precies weet wat er allemaal op beeld staat. De Activeon camera was een minder groot succes. Deze action cam liep voortdurend vast en sloeg de beelden niet op. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om een GoPro te kopen. Daar ben ik tot op heden super enthousiast over.

Favoriete accessoires voor op reis

Het resultaat van foto’s en video’s is altijd het belangrijkste, maar vandaag geef ik jou een kijkje achter de schermen welke action cam accessoires mijn favoriet zijn tijdens het reizen.

1. Onderwater filter

Eén van mijn favoriete activiteiten tijdens het reizen is snorkelen. Voor een optimaal filmresultaat is het aan te raden om een onderwater filter aan te schaffen. Er zijn verschillende soorten filters, elk voor een ander kleur water. De magenta filter is geschikt voor groentinten in zoet en zoutwater. De rode filter is juist weer geschikt om blauwtinten in tropische wateren te filteren. Hierdoor ontstaat een veel beter filmresultaat. Ben jij een liefhebber van snorkelen en/of duiken dan kan ik je deze zeker aanraden.

2. Supersuit

Ben jij een duikfanaat, houd er dan rekening mee dat je een supersuit moet aanschaffen voor de GoPro. Tegenwoordig kunnen de meeste action cams zonder behuizing 5 meter diep in het water. Ideaal als je gaat snorkelen. Maar wil je gaan duiken dan zal je toch een supersuit aan moeten schaffen om de levensduur van je GoPro te verlengen.

3. 3-in-1 tripod

Een 3-in-1 tripod is een ideaal product voor op reis. Deze accessoire beschikt over een  action selfie stick, een tripod en grip. Hiermee is het een ideale accessoire voor het filmen van actie momenten en het maken van selfies. Het handvat kan losgeschroefd worden en is dan bruikbaar als grip. Ideaal product om mee te nemen op reis wanneer je weinig bagageruimte over hebt.

Action cam accessoires

4. Platte en gebogen adhesive mounts

Op reis gaan er altijd bevestigingstukken mee voor de action cam. Je vraagt je misschien af wat zijn bevestigingstukken en wat kan je ermee? De bevestigingsvoet is bedoeld om op een schuin of recht oppervlak te bevestigen, denk hierbij aan een helm, kajak, surfplank of een zeilboot. De GoPro bevestig je aan de voet en hiermee kan jij zonder gedoe hele mooie shots maken.

5. Bobber

Bij de aankoop van mijn eerste action cam kocht ik de Go Pole, een selfiestick die ook geschikt zou zijn om mee te nemen in het water. Helaas kwam er al vrij snel roest op de Go Pole, waardoor hij niet meer goed werkte. Voor het snorkelen en duiken besloot ik dan toch maar een accessoire te kopen dat hier beter geschikt voor zou zijn, de bobber. De bobber is een drijvende bobber, ideaal voor het snorkelen want deze zal nooit naar de bodem zinken. Wil je met de bobber gaan duiken? Ook dit kan, je draait dan de onderkant van de bobber los en laat deze volstromen met water.

Dia eiland Kreta

Wat zijn jouw favoriete action cam accessoires?

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.