Tips Travel diary

Even tijd voor onszelf nemen?

Een fulltime baan en daarnaast ook nog bloggen neemt veel tijd in beslag. Ik geef het toe, het is soms best moeilijk om na een lange dag werk nog even dat ene artikel af te schrijven of om bij te houden of je nu wel of niet een foto heb gepost op Instagram? Daarom moet je altijd tijd voor jezelf maken en dat is wat wij gaan doen. Benieuwd hoe? Lees dan met ons mee.

#TijdvoorMezelf

Sinds 26 september is de bloggerscampagne #TijdvoorMezelf opgezet door Thuisbezorgd.nl. Speciaal voor alle bloggers die naast werk en bloggen wel wat meer tijd kunnen gebruiken. Het is een hele leuke bloggerstag geworden en wij zijn door Thuisbezorgd.nl als eerste getagd om mee te doen aan deze campagne, bedankt daarvoor! Wij taggen Shamira van Kompas24.nl om als volgende blogger mee te doen aan deze campagne.

Hoe kun je mee doen?

Door in de periode van 26 september tot en met 27 oktober een artikel te schrijven met de vragen van Thuisbezorgd.nl rondom het thema tijd. Tag vervolgens een andere blogger in je artikel en laat een reactie achter met de link van jouw artikel op de website van Thuisbezorgd.nl.

Is er wat te winnen?

Jazeker! De mooiste, leukste of meest inspirerende artikel wint een voucher ter waarde van 100 euro om te besteden op Thuisbezorgd.nl

tijdvoormezelf-banner

Vragen voor #TijdVoorMezelf

1. Waar besteed je het liefst tijd aan?

Waar ik tijd het allerliefste aan besteed is eten, reizen en nieuwe culturen ontdekken. Van kinds af aan ben ik altijd al ontzettend geïnteresseerd geweest in andere talen en culturen in andere landen. Het allerleukste is natuurlijk de keuken proeven die bij de keuken hoort!

2. Aan welke minder leuke dingen ben je de meeste tijd kwijt?

De meeste tijd ben ik kwijt aan mijn werk. Ik wil niet zeggen dat dit minder leuk is, maar als ik in een ideale wereldbol kon leven was ik al mijn tijd aan het besteden aan het reizen rond te wereld en zo veel mogelijk te zien en mee te maken. Maar aan de andere kant heb ik door mijn werk ook weer de mogelijkheid om fantastische reizen te maken, wat ik als student echt niet kon betalen. Dus ook “minder leuke dingen” kunnen goede voordelen hebben!

3. Als ik tijd voor mezelf maak, dan doe ik het liefst …

… bloggen en netflixen. Als ik een avondje voor mijzelf heb ga ik altijd even aan de blog werken. Dit zie ik echt als een hobby en is super leuk om te doen. Ook ben ik de laatste tijd een beetje verslaafd geraakt aan Netflix. Dus daar kan ik ook uren mee bezig zijn. Als je me niet kunt vinden ben ik vast aan het binge watchen ;-).

4. Hoeveel tijd per dag spendeer je aan jezelf (mentaal, fysiek)?

Eerlijk gezegd, niet zo gek veel eigenlijk. Ik denk een uurtje tot 2 uurtjes. Doordeweeks voordat ik na werk ga en weer thuis ben en in het weekend heb ik vaak ook weer van alles gepland. Best druk zo als je erover nadenkt!

5. Wat zou je doen als je één uur extra vrije tijd had op een dag?

Weet je wat ik nou echt niet kan, is een dutje doen. Ik houd serieus zoveel van slapen en dan krijg ik het gewoon niet voor elkaar om een dutje te doen! Vaak heb ik geen zin om er moeite voor te doen of is het te licht om in slaap te vallen. Maar omdat ik zo van slapen hou, zou ik best graag elke dag een extra uurtje willen om gewoon even te slapen. Heel gek misschien, maar af en toe is slapen echt “the best thing ever”.

6. Wat zou je doen als het weekend vier dagen duurde?

Ik zou meer tijd besteden aan bijvoorbeeld boeken lezen. Ik heb heel veel boeken op mijn lijstje staan die ik graag wil lezen maar het komt er gewoon niet van. Ook zou ik meer tijd kunnen besteden aan de blog, of misschien zelfs een poging wagen tot ondernemen. Het lijkt mij ontzettend gaaf om ooit ondernemer van je eigen producten te kunnen zijn!

7. Als je alle tijd van de wereld had, wat zou je dan doen?

Misschien een beetje afgezaagd voor een reisblogger, maar ik zou gaan reizen. De wereld zien en genieten van alles dat de wereld ons te bieden heeft!

8. Als je terug zou gaan in het verleden naar een moment waarop je wilde dat je meer tijd had, welk moment zou dat zijn?

Ik had voor 100% meer tijd willen hebben tijdens onze vakantie op Bali. Halverwege de vakantie hebben wij reizigersdiarree opgelopen en hebben we heel veel dingen niet kunnen doen of zien. Ik vind dat zo zonde. Ik had graag meer van het eiland willen zien, maar helaas is dit er niet meer van gekomen. Benieuwd wat ik wel op Bali heb kunnen doen? Je leest het hier.

9. Jouw favoriete quote over tijd.

Mijn favoriete quote over tijd is: “The bad news is, time flies. The good news is, you are the pilot.”

10. Wat is jouw ultieme tip om tijd te besparen?

Lijstjes maken en prioriteiten stellen! Ik hou van lijstjes, want dan kun je alleen alles doen wat je echt wilt doen. Het werkt.

En spendeer jij veel tijd aan jezelf?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Bedankt voor het taggen! Het duurde even (te weinig tijd haha), maar ook die van mij staat ondertussen online.

    Leuke tag trouwens, wel jammer van jullie tijd op Bali. Bali ligt niet om de hoek, dus ik kan me goed voorstellen dat meer tijd welkom was geweest. Al plannen om eens terug te keren en het nog eens over te doen? 🙂

    1. Haha leuk dat je meedoet! Ja we willen zeker nog eens terug naar Bali, maar we gaan eerst volgende maand naar Taiwan. Ook geen straf haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.