Cuba Midden-Amerika Restaurants

Top 5 restaurants in Havana, Cuba

Als je aan Cuba denkt wordt er over het algemeen niet gedacht aan heerlijke maaltijden. De keuken is vrij simpel er worden niet veel kruiden en specerijen gebruikt. Maar wil jij toch lekker eten in Havana? Ga dan zeker naar deze restaurants.

Havana is één van de duurste steden in Cuba waar wij hebben gegeten, of het de stad met het lekkerste eten is dat durf ik niet te zeggen. Maar divers was het zeker. De eerste dagen dat wij in Cuba waren vonden wij het lastig om goede restaurants te vinden die goed betaalbaar zijn en zo Cubaans mogelijk. Misschien is dat laatste niet helemaal gelukt maar lekker gegeten hebben we zeker.

Starbien

Net buiten het centrum van Havana, middenin een villa wijk ligt Starbien. Na een bezoek aan hotel Nationale kwamen wij hier voor een heerlijke lunch. De menukaart is prima, voldoende keuze en het eten is heel smakelijk. Door vele Cubanen wordt dit restaurant gezien als een van de beste restaurants van de stad. De prijzen liggen iets hoger dan bij een gemiddeld restaurant, maar het is zeker een aanrader om hier te gaan lunchen of dineren. In veel restaurants moet je binnen zitten om het eten te nuttigen maar in dit restaurant kan je op een veranda zitten met ventilatoren.

Top 5 restaurants Havana Cuba

Paladar Dona Eutimia

In het oude centrum van Havana, Vieja ligt paladar Dona Eutimia. Een klein restaurant wat een beetje verscholen ligt in een zijstraat. Een paladar is een restaurant dat niet gerund wordt door de staat en waar veelal traditioneel Cubaans eten wordt aangeboden. Ik at hier een heerlijke kreeft en daarbij werden allerlei verschillende gerechten geserveerd. De bediening is heel gastvrij en er is keuze genoeg aan lekkere drankjes. Voor een echte traditionele maaltijd is dit restaurant zeker een aanrader.

Top 5 restaurants Havana Cuba

Top 5 restaurants Havana Cuba

Chachacha

Chachacha hoe leuk is deze naam?! Wij gingen op aanraden van onze casa naar dit restaurant. Het was totaal anders dan wij verwacht hadden: heel hip, modern en er stond onwijs veel vlees op de kaart. Sprake van een traditioneel Cubaans restaurant was er zeker niet. Zo kregen wij lamsvlees, wat echt een heel bord vol was. Hierbij werden frites en salades geserveerd. Dit restaurant heeft een Amerikaanse vibe, zowel qua inrichting als de menukaart. Dus laat jij de Cubaanse keuken liever staan? Dan is dit restaurant een aanrader. Houdt er wel rekening dat de prijzen een tikkeltje hoger liggen dan een paladar.

Donde Lis

Aan de rand van de wijk Vieja, ligt Donde Lis. Wederom een redelijk hip restaurant waar de bediening uiterst vriendelijk is. Binnen een paar tellen staan ze bij je tafel om de lekkerste drankjes te serveren. Wij hebben hier onze lekkerste cocktail met rum gedronken. Helaas weten wij nog steeds niet precies wat erin zit. Het is een vrij populair restaurant dus het kan zijn dat het redelijk vol is ’s avonds. Het eten is erg lekker, alleen liggen de prijzen ook hier weer iets hoger dan bij een paladar. Maar ga hier zeker heen voor een Mojito special!

Top 5 restaurants havana Cuba

El Chanchullero

Wederom in oud Havana, vrijwel tegenover het capitool zit restaurant El Chanchullero. Een heel hip en klein restaurant met houten tafels en allemaal graffiti schilderingen op de muur met revolutionaire slogans. Je komt hier voor de lekkerste cocktails en uiteraard kan je hier ook lekker eten nuttigen. Het is een vrij populaire plek dus het is aan te raden om hier niet al te laat heen te gaan.

En nog een extra tip voor de nodige verkoeling..

Helad’oro

Cuba is in de zomer heet. Dus een verfrissend ijsje op z’n tijd kan geen kwaad. Onze favoriete ijszaak is Helad’oro in het oude centrum van Cuba. Ze hebben hier ontzettend veel soorten ijs, maar mijn favoriet is Pina Colada.

Wat vind jij van de Cubaanse keuken?
Wil je meer weten over Cuba? Klik hier.

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Wat eten we weer lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.