Restaurants

Eten en drinken bij Chung, Rotterdam

Een veelbesproken restaurant in Rotterdam is restaurant Chung. Dit restaurant staat vooral bekend om haar pekingeend. Het was dan ook hoog tijd om de pekingeend van Mr Chung te proberen!

Restaurant Chung is een Aziatisch restaurant met een moderne twist. Het restaurant is gespecialiseerd in pekingeend en duikt nog steeds te keuken in om te experimenteren met het garingsproces en verschillende kruiden. Je verwacht het misschien niet maar Chung zit pal achter het stadhuis van Rotterdam. Centraler kan het bijna niet, maar het ligt erg verscholen. Het restaurant wordt omringd door water en is te vinden op de Noordmolenwerf. De inrichting is redelijk modern en simpel aangekleed. Alleen hieraan kan je al de moderne Europese twist herkennen.

Bij Chung kan je een hele avond dineren, je kiest dan ook uit een keuzemenu van 3-, 4- of 5 gangen. Omdat wij via een andere site hadden geboekt kregen wij zelfs 6 gangen. Wij kozen voor het bekende pekingeend menu, zodat wij de eend op verschillende bereidingswijze konden proeven.

Het diner

Bij de eerste gang werd ik al positief verrast, we kregen pekingeend flensjes die aan tafel bereid werden. Er werd een bijzettafel aan onze tafel geplaatst waar per persoon twee flensjes werden bereid. Stiekem had ik er best meer van willen eten. De smaken waren erg lekker. Hierna kregen wij een tweede gang die bestond uit een kommetje met pekingeend en verschillende groenten. Aan tafel werd de bouillon toegevoegd zodat er een soep gevormd werd. De presentatie van dit gerecht was heel leuk. Door de bouillon later toe te voegen kan je goed zien wat er precies in de soep zit.

De derde gang bestond uit verschillende delen pekingeend. Het gerecht bestond uit onder andere lever, iets waar ik persoonlijk niet van houd. Maar verder was het een smakelijke gang. Het vierde gerecht was een groente met pekingeend, gebakken banaan, tomaat en paksoi. Hier proefde je voor het eerst echt het knapperige laagje van de pekingeend zelf. Heerlijk!

Het een na laatste gerecht bestond uit een bordje met rijst, en een salade. Daarbij werd natuurlijk ook pekingeend geserveerd.

Hoe gek het misschien ook klinkt, maar van het nagerecht had ik het minste verwacht. Normaal gesproken ben ik niet snel te spreken over een nagerecht in de Aziatische keuken. Maar hier was het tip top in orde. Het nagerecht bestond uit verschillende gerechten, zoals een cheesecake, een macaron, zwart sesamijs en nog wat fruit als decoratie.  Ik heb van elk gerechtje stuk voor stuk zitten smullen. Zelfs mijn vriend zat alles van mijn bord af te kijken omdat hij het zo lekker vond.

Restaurant Chung is zeker een aanrader als je uitgebreider uit eten wilt gaan.

Waar?
Noordmolenwerf 171
Rotterdam

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.