Eten en drinken bij Uit je eigen stad, Rotterdam

Genieten van lokale gerechten uit de omgeving Rotterdam? Bij ‘uit je eigen stad’ in Rotterdam ben je op de goede plek. Naast de grootste stadsboerderij van Rotterdam hebben zij ook een restaurant waar je heerlijk kan eten. Benieuwd naar de review en wat voor gezonde gerechten je kan eten? Lees dan verder.

5 minuten lopen vanaf Marconiplein (Rotterdam-West) is de stadsboerderij gevestigd. Hier worden veel verschillende soorten groenten verbouwd in onder andere de kassen en de stadsakkers die op het terrein staan. Daarnaast worden er ook kippen gehouden die zorgen voor de verse eieren.  Een deel van de producten wordt ook in de stadswinkel verkocht. Mocht dit je aanspreken elke zaterdag wordt er een stadsmarkt georganiseerd waar verse producten van eigen land en omgeving worden verkocht, zoals kaas, broden en de sapjes van De Buytenhof.

Uit je eigen stad

Uit je eigen stad

In de zomer kan je ook goed buiten vertoeven vermoed ik, maar voor nu zocht ik een warme plek in het restaurant. In het restaurant word je verrast door de leuke sfeer die hier hangt. Door de open keuken kan je goed zien wat er allemaal voor lekkers gemaakt wordt. En ik kan je vertellen dat wil je allemaal zien. Op het moment dat wij er waren, werd er verse pasta gemaakt. Romy en ik hebben onlangs geleerd hoe verse pasta gemaakt wordt tijdens een workshop. Maar het is toch een stuk makkelijker om dit gewoon op je bordje te krijgen haha.

Hartige taart + zoete taart

Het maken van een keuze wordt niet moeilijk gemaakt bij ‘Uit je eigen stad’. Zo kan je per gang kiezen uit ongeveer 4 gerechten. Alle gerechten worden met veel zorg bereid en dit proef je dan ook terug. Ik koos voor een hartige taart met daarin allerlei groente verwerkt. Bij de hartige taart werd een salade geserveerd. En dit in combinatie met een verse appel/perensap van de Buytenhof.

Uit je eigen stad

Om goed af te sluiten kozen we ook nog een cheesecake, die ook heel goed smaakte. Ik kan ‘uit je eigen stad’ zeker aanbevelen om naar toe te gaan. Oh en voor de bierdrinkers onderons, ze verkopen er ook Kaapse brouwers. Dit zijn biertjes die gemaakt worden in Rotterdam, aanrader!

Uit je eigen stad

Waar?

Marconistraat 39
3029 AG Rotterdam

Daarnaast is er ook een vestiging bij Centraal Station, dus mocht je toch het heerlijke eten willen proeven maar ben je veel op pad? Loop zeker even langs.

Kende jij de stadboerderij al?

Liefs,

Marije

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.