Restaurants

Eten en drinken bij Pho Hanoi, Rotterdam

Heb jij zin om authentiek Vietnamees te eten? Wij zijn de stad Rotterdam in gegaan en hebben hét Vietnamese restaurant, Pho Hanoi, gevonden waar je heerlijk Vietnamees kunt eten.

Zoals jullie weten ben ik laatst een aantal weken in Azië geweest om daar rond te reizen door Indonesië en Thailand. Tot mijn spijt heb ik niet de kans gehad om naar Vietnam te gaan en daar te genieten van het heerlijke eten. In Nederland besloot ik al snel weer het Aziatische eten op te gaan zoeken.  In Rotterdam heb ik een heerlijke authentieke spot gevonden, Pho Hanoi. Pho Hanoi zit al een langere tijd in Rotterdam, maar mogen we zeker niet uit het oog verliezen.

Pho Hanoi in Rotterdam is een klein restaurant met zo’n 6 tafeltjes. De inrichting is simpel, zoals je dit ook kan verwachten in Azië. Misschien loop je er daarom misschien zo makkelijk langs en was het mij niet opgevallen. In de zomer kan je ook van het heerlijke Vietnamese eten genieten op het terras. Gezien Pho Hanoi zich aan de Pannekoekstraat bevindt is het ook de ideale plek om na het eten nog een drankje te doen op de nabijgelegen plekken.

Één van de meest bekende gerechten in de Vietnamese keuken is denk ik wel de spring roll. Deze is zowel ‘rauw’ verkrijgbaar als gefrituurd. Uiteraard moest dit gerecht gegeten worden en bestelden we dit dan ook. Ondanks dat ik vaak al snel tevreden bent met een spring roll smaakte deze me toch wel heel goed. Bij het voorgerecht bestelden wij het zomerse limoen drankje NƯỚC CHANH, met citroengras. De presentatie van dit drankje was zo leuk. We kregen een groot glas met daarin een een hele steel citroengras. Heel leuk en gelijk te gebruiken als roerstaafje en stamper.

Als hoofdgerecht bestelden we vermicelli met varkensvlees, salade, en pittige saus. Het andere gerecht wat wij bestelden was met gele rijst, lemongrass kip en verschillende soorten groenten. Beide gerechten smaakten zeer goed en kan ik zeker aanraden.

De maaltijden zijn behoorlijk vullend, ik kan je dan ook aanraden om niet al te veel gerechten te willen proeven. Een leuk idee voor de kleinere eters is om meerdere voorgerechten te bestellen en een hoofdgerecht te delen. En als je niet kan kiezen.. Ga dan zeker nog een andere keer langs bij Pho Hanoi om alle andere gerechten te proberen.

Liefs,

Marije

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.