Restaurants

Eten en drinken bij Le Marais, Maassluis

In het centrum van Maassluis is de Bistrot Le Marais te vinden. In maart 2017 opende deze Frans georiënteerde Bistrot haar deuren. Het werd dan ook hoog tijd om hier eens aan te schuiven.

Bistrot Le Marais is een Frans restaurant dat zich bevindt in een oude wasserette.  Het gebouw is omgetoverd tot een bistrot met een klassieke inrichting met Franse accenten, waarin het mooie Frankrijk wordt uitgelicht. Zo zie je maar weer, eten en reizen blijft ons altijd achtervolgen.

Le Marais

De kaart is beknopt, maar alles trekt onze aandacht omdat er geen standaard gerechten op de kaart staan. Toch wilden wij liever verrast worden en kozen dan ook voor het 4-gangenmenu. Als amuse kregen wij een heerlijk soepje. Het eerste gerecht bestond uit een mooie compositie met o.a. forel. Dit was een van de lekkerste gerechten van de avond!  Het tussengerecht was met onder andere lever. Een verrassend gerecht dat ik nog niet eerder had geproefd.

Het hoofdgerecht bestond uit MRIJ met biefstuk en een heerlijk sausje. Ondanks dat ik probeer om zo min mogelijk vlees te eten, smaakte dit gerecht zo heerlijk..

De nagerechten waren absoluut de kers op de taart (niet letterlijk). Er waren meerdere keuze mogelijkheden, daarom besloten wij de nagerechten te delen. Zo kozen wij de chocolade lavacake, waar de vloeibare chocolade uitloopt bij het aansnijden (jammie!), een mousse met kweeperen en  en het kaasplankje.

Le Marais

Le Marais kaas

Voor het kaasplankje wordt een supplement gevraagd van €3.50. Maar dat kan ik zeker aanraden. De druiven die geserveerd worden bij de kaasplank zijn hemels. Deze worden heel langzaam ‘gegaard’ in de oven, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen.

Het 4-gangenmenu dat wij hebben gekozen kost €44.50. Mocht je ervoor kiezen bij elk gerecht een bijpassende wijn te laten serveren kost dit €24. Wil jij iemand verrassen en ben je bereid om iets verder te reizen dan is dit restaurant zeker een aanrader.

Waar?
Nieuwstraat 18, 3141AA Maassluis

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.