Azië Indonesië

Eten en drinken in Seminyak, Bali

Seminyak is één van de meest toeristische plekken van Bali en mede daarom zijn hier veel leuke en hippe restaurants en bars die geïnspireerd zijn op allerlei verschillende culturen. Benieuwd welke Marije heeft ontdekt tijdens haar avontuur in Seminyak? Lees dan verder.

Sisterfields cafe

Zoals je misschien al ziet zijn hier weinig traditionele Indonesische restaurants bij. Dit klopt. Wij vonden het Indonesische eten dat wij gegeten hebben in Seminyak een stuk minder lekker dan wat wij in de rest van Indonesië gegeten hebben. Eén van de redenen is denk ik dat er zo veel toeristen zijn dat de kleine warungs minder goed opvallen. Ik heb heel rustig aan gedaan met eten omdat ik voedselvergiftiging op liep bij mijn verblijf in Seminyak. Echter kan ik met zekerheid zeggen dat ik dit niet heb opgelopen bij de genoemde restaurants, dus geen zorgen. Wil je meer tips over een vakantie in Indonesië, klik dan hier.

Eten en drinken Seminyak

Eten en drinken Seminyak

Motel Mexicano

Een rij voor een restaurant, dat zie je wel vaker. Maar wanneer je binnen loopt bij Motel Mexicano, waan je je op een filmset, waar wordt gedanst en gegeten. Alles is kleurrijk, vrolijk en zelfs de mensen zijn leuk gekleed. Hoe je dit restaurant het best kan beschrijven is niet zo makkelijk te verwoorden, je kan het associëren met een circus, alleen dan zonder de acts. Heb je zin in quesadillas, tortilla’s en frozen margarita’s en kan je het niet laten om een dansje te wagen? Voor een avondje waan je je helemaal in Mexico.

Sea Circus Restaurant & Bar

Om de hoek van Motel Mexicano  bevindt zich Sea Circus, wederom een Mexicaans restaurant. Maar dan met een totaal andere twist. Hier wordt niet gedanst en kan je een stuk relaxter eten zonder alle toeters en bellen. Ook hier eet je heerlijke taco’s met een lekkere cocktail als nagerecht. Daarnaast hebben ze ook nog eens speciale dagen waar je voor weinig geld Mexicaans kan eten. Neem zeker de moeite om hier even langs te gaan.

Bron

La plancha

La Plancha is een strandtent die allerlei gekleurde zitkussens en parasols heeft liggen waar je overdag kunt genieten van de zon met een cocktail in de hand en ’s avonds lekker kan eten met de tenen in het zand. Daarnaast ben je hier op de juiste plek om te genieten van de zonsondergang rond een uur of 5 ’s middags. La Plancha is wel een hele populaire plek om te genieten van de zonsondergang, maar uiteraard zijn er nog genoeg andere strandtenten waar je terecht kan.

Eten en drinken Seminyak

Wil je meer weten over Bali? Klik dan hier.

Eet jij tijdens je vakantie het liefst Westers of liever lokaal?

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Ik wilde dat ik deze blog had gelezen voordat ik in Seminyak was geweest, ik vond het best lastig om daar een leuk (en lekker) eettentje te vinden! Ik heb daar trouwens wel een pareltje ontdekt: Fat Gajah. Hier heb ik overheerlijke dumplings gegeten en de cocktails waren ook erg goed te doen.

    1. Ja was het ook zeker. Goed om te onthouden voor een volgende keer! 😉 Overigens zijn er natuurlijk ook heel veel warungs waar je heerlijk kan eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.