Maleisië Restaurants

Eten en drinken Tanah Rata, Cameron Highlands

De Cameron Highlands is één van de gebieden die ik tijdens mijn rondreis door Maleisië heb bezocht. De highlands liggen in een (zoals het woord al zegt) hoger gelegen gedeelte van Maleisië en staat bekend om haar theeplantages en haar lekker koele temperatuur. Maar naast het bezoeken van de theeplantages is hier nog veel meer te doen. Vandaag bespreek ik de hotspots van de Cameron Highlands.

B&B in Tanah Rata

Na een pittige reis door de jungle (Taman Negara) was het tijd om de warmte van Maleisië tijdelijk te verlaten en een bezoek te brengen aan de heuvels. De chauffeur die ons naar de Cameron Highlands bracht vond rijden in de bergen maar al te leuk; zonder enige moeite scheurde hij door de vele bochten. Hierdoor waren wij binnen een relatief korte tijd op de plaats van bestemming. Omdat het een bekende regio is, zijn er veel hotels en accommodaties te vinden. Mijn vriend en ik kozen ervoor om te slapen bij een Bed & Breakfast. Aangekomen bij Do Chic In werden wij welkom geheten en kregen we een kleine rondleiding door het appartement. De gastvrouw vertelde wat over het dorp en wat we er allemaal konden gaan doen. Er werd de mogelijkheid geboden om mee te eten, maar wij kozen ervoor om met de taxi naar een markt te gaan.

Do chic
Ontbijt bij Do Chic: één van onze lekkerste ontbijtjes van Maleisië.

Thee drinken bij Barracks

Omdat het regenachtig was, besloten we een rondje te lopen door Tanah Rata, dat samen met Brinchang de voornaamste dorpen zijn van de Cameron Highlands. Het centrum bestaat voornamelijk uit restaurantjes, kleine supermarkten en winkels die veel groenten en fruit verkopen. De fruitwinkeltjes zien er echt onwijs goed uit. Veel verschillende soorten tropisch fruit voor heel weinig geld. Mijn vriend en ik besloten een aantal verschillende vruchten te proberen die wij nooit eerder op hadden; erg lekker! Naast eten is er weinig te doen in het centrum. Mede door het slechte weer besloten wij bij wat te gaan drinken bij Barracks café. Dit café lag 5 minuten van ons verblijf af, aan de rand van het centrum. Het café bevindt zich in een oude barak uit de Tweede Wereldoorlog. Misschien een aparte locatie, maar dit valt helemaal niet op. Het is gezellig en mooi ingericht. De barak is van buiten versierd met mooie beschilderingen en heeft een terras dat vol staat met bloemen.  Je kunt hier avondeten maar daarnaast ook lokale thee drinken van theebladeren uit de Cameron Highlands.

Barrack, Tanah Rata

Steamboat in Brinchang

’s Avonds is er in Brinchang een grote markt met veel verschillende kraampjes. Met een taxi is deze stad binnen 15 minuten van Tanah Rata goed te bereiken. Zo worden hier veel souvenirs verkocht, maar ook veel kleine snacks. Hier valt al gelijk op dat de Cameron Highlands een heel andere plek is dan de rest van Maleisië. Er zijn hier veel aardbeien te koop, verschillende soorten honing en iets luxere producten dan op de rest van de markten in het land. Naast de markt was er op het moment dat wij er waren niet veel te doen, helaas kwam dit ook door de vele regen die er die avond viel. Omdat we niet veel zin hadden om goed te zoeken naar een restaurant hadden we al snel besloten om te gaan steamboaten (nieuw werkwoord? ;-)). In het midden van de tafel wordt een fonduepan neergezet. De fonduepan is verdeeld in twee delen, één kant met normale bouillon en de andere kant met bouillon die heel pittig is. De tafel wordt verder gedekt met veel verschillende etenswaren, zoals groenten, vlees en schaaldieren. Ik had dit zelf nog nooit eerder gedaan maar het is zeker een aanrader!

Steamboat Cameron Highlands

The Smokehouse Hotel

De Cameron Highlands heeft nog veel Engelse invloeden. Zo werd mij verteld dat je hier ook de beste scones kan eten ter wereld. Dus natuurlijk kon ik dit niet overslaan! De gastvrouw van de B&B had ons aangeraden om naar het Smokehouse hotel te gaan en de scones te proeven. Dit is een luxe hotel aan de rand van Tanah Rata. Bij aankomst waande ik me helemaal in Engeland: het traditionele Engelse interieur, de gastvrijheid en de aankleding van de tafel. Eigenlijk kon het voor mij al niet meer beter. Ik koos voor een cream tea. Die bestaat uit een scone, kleine sandwiches en thee. De prijs van de cream tea was behoorlijk aan de hoge kant voor Maleisische begrippen, maar zeker de moeite waard.

Of het daadwerkelijk de beste scone ter wereld is, durf ik niet te zeggen. Maar lekker was hij zeker.

Smoke house Cameron highlands

The smokehouse hotel

Jungle Bar

Naast alle restaurants is er ’s avonds ook nog genoeg te doen in Tanah Rata. Zo is er net buiten het centrum de Jungle Bar. Ze noemen deze bar ook wel het ‘Backpackers Paradise’ vanwege de relaxte en gezellige sfeer die er heerst. De bar is niet heel makkelijk te vinden, maar de locals van het dorpen andere backpackers kunnen je vast en zeker helpen. Wanneer je de Jungle Bar zat bent kun je in het centrum nog terecht bij een karaoke bar, of een frikandel speciaal eten bij het Jasmine Café.

Dit waren voor mij de leukste hotspots van de Cameron Highlands. Wat zijn jouw favoriete hotspots van Tanah Rata of de Cameron Highlands? 

Liefs,

Marije

“Each cup of tea represents an imaginary voyage” – Catherine Douze

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.