Twee jaar geleden heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Michelinsterren restaurant Din Tai Fung in Taiwan. Dit keer was het tijd om een Michelinsterren restaurant in Nederland te ervaren. Tijdens de restaurantweek heb ik deze ervaring gehad bij FG Food Labs in Rotterdam. Benieuwd hoe het is om hier te eten? Lees dan verder.
Maak kennis met één van de vele restaurants van Francois Geurds in Rotterdam
Francois Geurds is onderhand een hele bekende chefkok in Rotterdam en bezit zo’n stuk of vier restaurants verspreid over Rotterdam. De twee bekendste zijn toch wel FG restaurant met maar lieft twee Michelinsterren en FG Foodlabs met één Michelinster. Beide restaurants vindt je in de Rotterdamse hofbogen en zijn daarbij een prachtige locatie om een restaurant te mogen bezitten.
Tijdens de Restaurantweek in maart heb ik kunnen genieten van een driegangendiner inclusief wijnarrangement. FG Food Labs is een bijzonder restaurant en ik heb nog nooit zoiets ergens anders gezien. Ze beschikken namelijk over een eigen smaaklaboratorium waarin geëxperimenteerd wordt totdat de perfecte smaak gevonden is.
Laat de smaaksensatie maar beginnen!
Nadat we naar ons tafeltje waren begeleid waren wij er klaar voor, laat de smaaksensatie maar beginnen! Elk gerecht die geserveerd word word ook uitgelegd door het personeel dus je weet goed wat je te eten krijgt. Van tevoren wordt er ook netjes gevraagd of er allergieën of een dieet is waarmee rekening dient te worden gehouden.
We begonnen met een amuse van zalm en eenden mousse. Hieruit konden we halen dat de volgende gerechten ook heel lekker en van hele hoge kwaliteit zouden zijn. Wat was de zalm bijvoorbeeld perfect zacht en smolt weg op je tong!
Hierna was het tijd voor een voorgerecht van vis met mini taco’s met mango chutney. Ik vond het heel bijzonder hoe je in zo’n mini taco al zoveel smaaksensatie kon stoppen. Echt te bizar voor woorden!
Het hoofdgerecht was uiteraard ook ontzettend lekker en een gerecht met vlees voorbereid in drie verschillende manieren om zo toch drie mini gerechten te ervaren in één hoofdgerecht.
Het dessert was een heerlijke mix van kersen en bij de koffie en thee krijg je ook nog eens heerlijke gerechtjes om te proeven. Bij al deze gerechten hebben wij ook een wijnarrangement genomen om te genieten van de volledige ervaring, maar dit hoeft natuurlijk niet!
Heb jij weleens bij een Michelinster restaurant gegeten?
Liefs,
Romy