Eten bij de Meiden van de Molen, Spijkenisse

Vroeger zat ik in Spijkenisse op school en fietste altijd langs een hele mooie ouderwetse Hollandse molen. Het is van alles geweest: van dierenzaak tot pannenkoekenrestaurant. Nu is het een heel leuk restaurant geworden waar je ook nog eens goed kunt eten! En de molen wordt ook nog steeds gebruikt om brood mee te maken. Kijk maar mee!

De molen van Spijkenisse!

Meiden van de Molen

De Molen in Spijkenisse is best wel bijzonder, hij is namelijk verhoogd! Dit komt omdat door het nieuwe theater de molen te weinig wind zou vangen en daardoor dus verhoogd moest worden. In dit verhoogde deel bevindt zich dus nu het restaurant. De uitstraling van het restaurant is huiselijk, modern maar laat ook de geschiedenis van de molen zien. Zo zie je een prachtige muurschildering aan de wand van hoe de omgeving en de molen er waarschijnlijk vroeger uit zag.

Meiden van de Molen

Bij binnenkomst en als je aan je tafel hebt plaats genomen wordt er brood geserveerd dat met het meel uit de molen is gemaakt! Tot op heden wordt de molen dan ook nog steeds gebruikt. Dit maakt een bezoek aan dit restaurant net wat meer bijzonder.

Wat kan je eten bij Meiden van de Molen?

Naast de normale menu kaart kun je ook kiezen voor een driegangen menu. Wij kozen hiervoor want we zagen heerlijke dingen er tussen staan. We begonnen met inktvis en een asperge salade. Dit was lekker fris en een perfect begin van ons diner.

Meiden van de Molen

Als hoofdgerecht kregen we kip met risotto en tomaten tapenade. Ook dit was erg lekker en vooral de combinatie van de risotto met de tomatentapenade was favoriet.

Meiden van de Molen

We zaten na het hoofdgerecht al aardig vol, want de porties die je krijgt zijn best flink. Maar een toetje kan er altijd in toch? We kregen een heerlijke cheesecake met fruit en een bolletje ijs.

Meiden van de Molen

De ervaring bij Meiden van de Molen is echt super leuk met name vanwege de locatie, maar het eten is ook zeker erg lekker! Ideaal als je eens naar een lekker klassiek Nederlands restaurant wilt gaan.

Waar?

Noordeinde 99
3201 AK Spijkenisse

Heb jij weleens in een molen gegeten?

liefs,

Romy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.