België

Een weekendje weg naar Leuven, België

Wil je een weekendje weg naar een leuke stad in België? Dan raden wij de stad Leuven aan! Het is niet groot en daardoor kun je goed de leukste bezienswaardigheden bewonderen. De stad is namelijk een cirkel met de Grote Markt in het midden! Vanaf daar kun je alles binnen 10 minuten bezoeken. Benieuwd wat je echt moet doen tijdens je weekend weg in Leuven? Lees dan verder.

1. Het stadhuis

Leuven heeft echt het mooiste stadhuis die een stad kan hebben. Het is een bouwwerk uit de 15e eeuw en zit helemaal vol met wapenschilden, beelden en meerdere torens. Overdag is het een echte eye-catcher maar vooral ook ’s avonds is het stadhuis prachtig verlicht. Je kunt er ook dagelijks een rondleiding boeken om het stadhuis van binnen te bewonderen.

Leuven

Het Stadhuis bevindt zich daarnaast op de Grote Markt, dus midden in het historische centrum van Leuven. Als het mooi weer is vind je op dit plein ontzettend veel terrassen waar je uitgebreid kunt genieten van de prachtige gebouwen om je heen.

2. Begijnhof

Zo’n 10 minuten lopen vanuit het historische centrum ben je in het Begijnhof, eigenlijk een klein dorpje midden in de stad van Leuven. Het is gesticht rond 1232 en destijds woonden hier nonnen en ongetrouwde vrouwen die de begijntjes werden genoemd. Het is zo prachtig bewaard gebleven dat het nu ook terecht onderdeel is van de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Leuven

Begijnhof

Begijnhof

3. Universiteitsbibliotheek en toren

Leuven is natuurlijk een echte studenten stad met een prachtige universiteitsbibliotheek die echt de moeite waard is. Het is een groot oud gebouw met daarnaast ook een hoge toren die je kunt beklimmen. Na het beklimmen van deze toren heb je goed uitzicht over de hele stad.

Leuven

4. Honderden terrasjes

Zodra het mooi weer is moet je echt in Leuven zijn, waar je maar kijkt zie je terrassen vol mensen genieten van de zon en een biertje. Het is daardoor ontzettend gezellig in de stad en lijkt iedereen naar buiten te komen. Wat wil je nog meer naast de zon en een lekker Belgisch biertje in de hand?Leuven

5. Winkelen in Leuven

Als vrouw kun je ook helemaal los gaan in de vele winkels die je in Leuven vindt. Wat erg leuk is aan Leuven is dat het verschillende straten heeft met verschillende soorten winkels. Zo vindt je aan de Bondgenotenlaan en Dietsestraat vooral de grotere ketens en merken. Maar wil je liever shoppen in kleine boetiekjes? Ga dan naar de Mechelsestraat of de Parijsstraat.

6. Bier drinken!

Houdt jij wel van een lekker biertje? Dan is Leuven de place to be voor jou! De grootste brouwerij AB InBev ter wereld heeft namelijk zijn hoofdkantoor in Leuven zijn hoofdkantoor, zijn er vele bruine cafe’s te vinden en kun je elke dag wel een bier tour boeken! Zo kun je een fiets tocht doen langs verschillende kroegen, speciaal biertjes proeven of een leuke kroegentocht!

Ook is er ieder jaar een biermaand in Leuven waarin meerdere bierfestivals worden georganiseerd.

Leuven

Ben jij weleens in Leuven geweest?

liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Nog nooit maar Leuven staat zeker weten op mijn lijstje! Ik ben sowieso fan van Belgische steden dus Leuven mag dan ook niet ontbreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.