https://unsplash.com/photos/A5rCN8626Ck
Bestemmingen Reistips

Een visum aanvragen voor de Verenigde Staten doe je zo

Ga je op vakantie buiten Europa? Bekijk dan altijd bij het boeken van een vakantie naar het desbetreffende land of je een visum nodig hebt. In sommige landen is het namelijk verplicht om bij aankomst al een visum te hebben, zo ook naar de Verenigde Staten.

Het aanvragen van een visum is over het algemeen niet moeilijk. Alleen het kost wel enige tijd voordat een visum binnen is. Het is daarom verstandig om dit gelijk na je boeking te regelen. Hieronder een uitleg hoe wij dit hebben aangepakt.

Op vakantie naar de Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is een visum verplicht, in de Verenigde Staten noemen ze dit ook wel een ESTA. Dit staat voor Electronic System for Travel Authorization. Het is een elektronische reistoestemming om het land binnen te mogen. Als je het elektronische document aanvraagt vindt er een screening plaats, die bepaalt of je het document krijgt. Beschik je niet over een ESTA, dan kan je geweigerd worden bij het inchecken op de vlucht of cruise. Het klinkt een beetje eng misschien, maar het document is eenvoudig online aan te vragen via Evisumservice.

Wat heb je nodig bij het aanvragen van een ESTA?

Een ESTA krijg je niet gelijk binnen na de aanvraag. Het is daarom belangrijk om ruim van tevoren de aanvraag uit te zetten. Bij de aanvraag is het belangrijk dat het paspoort nog minimaal zes maanden geldig is. Mocht je een lange reis gaan maken dan is het verstandig om voortijdig een nieuw paspoort aan te vragen om ongemakken te voorkomen. Het voordeel van het online aanvragen van een ESTA is dat je geen paspoort hoeft op te sturen.

Nadat de aanvraag van het ESTA is goedgekeurd is het visum 2 jaar geldig. Binnen deze 2 jaar hoef je geen nieuw visum aan te vragen en kun je zonder enige moeite naar de Verenigde Staten reizen.

De kosten van een visum

Het aanvragen van een visum voor de Verenigde Staten kost €29,95 per persoon. De betaling kan plaatsvinden via PayPal, Ideal en een creditcard. Na betaling wordt de visumaanvraag in behandeling genomen. Meestal is een visum na 1 week wel in huis, maar houd er rekening mee dat dit ook langer kan duren, zeker als je kort voor vertrek een visum aanvraagt.

Visum voor andere landen

Ga je op vakantie naar andere landen? Bekijk dan altijd van te voren of je vooraf een visum aan moet schaffen. In veel gevallen is het ook mogelijk om een visum aan te vragen op het vliegveld in het land van bestemming (denk bijvoorbeeld aan Indonesië of Zanzibar). Helaas kan dit in de Verenigde Staten niet. Hier word je niet toegelaten aan boord van het vliegtuig als je geen visum hebt. Met een ESTA hoef je dus niks meer te doen en kan je avontuur al beginnen in het vliegtuig!

Liefs,

MarijeDit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.