Producten & Gadgets

Een drone meenemen op vakantie: de ultieme reisgadget?

Op instagram en youtube zien wij steeds meer reisfilmpjes die met een drone zijn gemaakt. Je kunt er de vetste beelden mee maken, maar is het wel zo handig om mee te nemen op vakantie? Zou jij een drone aanschaffen? Lees hier onze tips. Wij hebben het voor je uitgezocht!

Wat is een drone?

Een drone is een onbemand vliegtuigje dat je op afstand kunt besturen. Zo kan een drone vliegen op honderden meters afstand. Tegenwoordig worden drones vooral gebruikt voor video-opnames, maar ook om bijvoorbeeld een terrein te bewaken. Wil jij een drone aanschaffen lees dan de onderstaande tips.

Drone kopen

Waar gebruik je een drone voor?

Als reisfanaat heb je waarschijnlijk al veel technische tools voor het maken van films en video’s. Is het dan eigenlijk wel de moeite waard om een drone aan te schaffen? Wij vinden van wel. Wij willen dan ook graag een drone aanschaffen. Zelf hebben wij eigenlijk al ‘genoeg’ tools voor het maken van films en video’s. Maar wij blijven gefascineerd door de prachtige beelden die worden gemaakt met drones. Ze maken beelden van plekken waar wij niet kunnen komen. Wat denk je bijvoorbeeld van het filmen van een waterval of een kustlijn?

Drones hoeven helemaal niet duur te zijn. Er bestaan verschillende drones waarop je een GoPro kunt monteren. De drone bevat dan een speciale houder waar je de GoPro aan kan bevestigen. Een hele handige optie als je bijvoorbeeld weinig gebruikt maakt van je GoPro!

Waarop moet je letten bij het aanschaffen van een drone?

Een drone bestaat uit verschillende onderdelen. Het is dan ook handig om te weten of er losse onderdelen beschikbaar zijn voor de drone, om ongelukjes met deze onbemande vliegtuigjes te voorkomen. Denk hierbij aan propeller beschermers of een extra accu, voor langdurig plezier.

Het klinkt misschien vreemd, maar als je vliegt ben je een gebruiker van het luchtruim. Dit betekent dat je je aan verschillende regels moet houden. Zo mag je een drone niet laten vliegen boven mensenmenigten of aaneengesloten bebouwing. En uiteraard mag je het luchtverkeer zoals helikopters en vliegtuigen niet verstoren. De maximale vlieghoogte is echter maar liefst 300 meter in Nederland! Hier kan je dus alsnog behoorlijk hoog mee. Maar gebruik altijd je gezonde verstand en doe geen gekke dingen.

Drone kopen

Wanneer mag je een drone niet gebruiken?

Er zijn dus een aantal regels waar je je aan moet houden tijdens het besturen van een drone. Als toerist of fanatieke reiziger die graag de vetste beelden maakt moet je dit niet snel vergeten. Hoe vet zou het zijn als je bijvoorbeeld je drone boven het Colosseum in Rome laat vliegen? Dit is dus echt een dikke vette no-go. Een toerist is je namelijk voor gegaan en kan hiervoor een boete krijgen van maximaal 113.000 euro. Dat wordt een dure reisvideo! Check dus van tevoren de regels in het land waar je naartoe gaat. In sommige landen, zoals Italië, kun je dus flinke boetes krijgen!

Mag de drone mee in het vliegtuig?

Mag je drone mee met het vliegtuig op vakantie wanneer je op vakantie gaat? Dit verschilt per vliegtuigmaatschappij, dus check het van tevoren bij de airline waarmee je vliegt. Kleinere formaten drones mogen vaak wel mee met de handbagage. In dat geval krijg je een aantekening op je ticket. Natuurlijk kun je voor het gemak je drone gewoon mee nemen in het luchtruim, maar zorg dan wel voor een goede koffer die voldoende bescherming biedt.

Drone

Wat de accu’s betreft is het een iets ander verhaal. De meeste vliegtuigmaatschappijen willen dat je je accu in je handbagage meeneemt. Zorg er in deze situatie altijd voor dat je accu’s gedeeltelijk ontlaadt. Voor alle veiligheid kun je in speciale safe bags vervoeren.

Ga jij een drone aanschaffen?

Liefs,

Romy & Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Wij hebben de DJI Spark. Benieuwd naar ons eerste filmpje met drone beelden? Kijk dan even op mijn site! https://www.marcellamolenaar.nl/video-dalarna-zweden/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.