Bestemmingen Europa Spanje

Een dag in Ronda, Spanje? Dit moet je zien!

Toen ik aantal jaar geleden een video op YouTube voorbij zag komen over een rondreis in Andalusië in Spanje zag ik een prachtige brug met een waterval eronder voorbij komen. Ik moest weten waar dit was! Het was Ronda: omringd door prachtige riviervalleien bovenaan een diep ravijn. Erg spectaculair om dit te zien én er is nog meer te beleven. Lees maar snel verder als je wilt weten wat je in Ronda allemaal moet zien!

Puente Nuovo

Ronda

Ronda is één van de meest bezochte steden van Spanje en dat begrijpen wij helemaal. Puente Nuovo is namelijk adembenemend mooi. Deze brug verbind de oude stad van Ronda met het nieuwe gedeelte. Als je over de brug heen loopt kijk je zo het ravijn in, dus hopelijk heb je geen hoogtevrees! Het is ook echt aan te raden om wat meer de vallei in te lopen. Dan krijg je een prachtig uitzicht op de brug en zie je de waterval eronder vandaan komen.

Plaza de Toros

Ronda

De Real Maestranza stierenarena in Ronda is één van de oudste arena’s van Spanje en wordt nog steeds gebruikt. Ik zelf hou niet echt van stierengevechten, maar toch was het heel interessant om de arena te bezoeken. Je leert veel over de cultuur en hoe ver terug in de geschieden stierengevechten in Spanje gaat. De bekende Romero familie, die geboren is in Ronda, staat bekend voor de moderne vorm van stierengevechten waarbij de cape en rode doek worden gebruikt. Pedro Romero wordt gezien als Spanje’s beste stierenvechter.

Arabische wijk

Ronda

Het oude gedeelte van Ronda is lange tijd onderdeel geweest van een Islamitisch tijdperk, waardoor er nog steeds een Arabische wijk is. Je vindt hier onder andere de best bewaarde Moorse badhuizen van Spanje die eind 13e eeuw gebouwd zijn.

Plaza Duquesa de Parcent

Ronda

Plaza Duquesa de Parcent is een heel mooi plein in het nieuwe gedeelte van Ronda. De Santa María del Mayor-kerk is hier het hoogtepunt. De bouw van de kerk nam maar liefst 200 jaar in beslag.

Verschillende uitzichtpunten

Ronda

In Ronda heb je verschillende uitkijkpunten met uitzichten op de kloof, Puente Nuevo en de bergen rondom Ronda. Balcón del Coño is één van de populairste uitzichtpunten van Ronda!

Wijnmakerij La Sangre

Ronda

De wijnmakerij “la sangre” is gelegen in een van de mooiste huizen van Ronda. Wijn is een belangrijk product in Ronda. Je ziet hier hoe het is gerijpt en geproduceerd in de wijnkelders. Afsluitend is er een wijnproeverij in een ruime waar de overblijfselen van de oude culturen die leefden in Ronda te zien zijn.

Ben jij weleens in Ronda geweest?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.