Bestemmingen Citytrips Verenigd Koninkrijk

24 uur in Londen!

Ik ben al zo’n 5x in Londen geweest en in 24 uur kan je ook de 5e keer super veel beleven! Benieuwd hoe één dag van ons weekend in Londen eruit zag? Lees dan verder.

Van Liverpoolstreet tot St. Paul’s Cathredal

Wij zaten met ons hotel vlakbij Liverpool Street. Dit is een andere wijk dan waar wij al eerder hebben geslapen. Dus we hadden een hele nieuwe omgeving om te ontdekken. Zo’n twintig minuutjes lopen vanaf ons hotel stond de St. Paul’s Cathredal, dus wij besloten om te gaan lopen in plaats van standaard de underground te pakken.

We liepen vanaf Liverpool Street langs The Gherkin richting Bank. Bank kennen wij eigenlijk alleen als drukke underground station met ontzettend veel mensen die op weg zijn naar de juiste metro. Bank van boven de grond hadden we dus eigenlijk nog nooit gezien en dit is best mooi! Allerlei mooie gebouwen en in vergelijking met de underground een stuk rustiger om rond te lopen.

londen

Londen

Vanaf Bank was het nog maar een klein stukje lopen naar St. Paul’s Cathredal. Omdat wij op een zondag waren konden we gratis de kerk in, anders is dit 18 pond, maar dan krijg je wel een rondleiding door de kerk én de koepel! Als je in de buurt bent van de kerk moet je zeker even binnen een kijkje nemen. Het winkelcentrum vlakbij genaamd One New Change heeft een dakterras en vanaf dat dakterras heb je een prachtig uitzicht op de kerk en de rest van Londen. Toen wij er waren werd zelfs de Wimbledon finale op het dakterras laten zien. Het was er erg gezellig!

Londen

Londen

Leadenhall Market en de Skygarden

In de middag hadden wij kaartjes gereserveerd bij de Skygarden. Dit is gratis maar je moet wel een plekje reserveren om naar binnen te kunnen. Onderweg naar de Skygarden kwamen we de Leadenhall Market tegen, een klein overdekte markt met allerlei schattige kleine winkeltjes.

Londen

Eenmaal aangekomen bij het Sky Garden gebouw ga je met een lift naar de bovenste verdieping. Hier heb je een prachtig uitzicht over alle kanten van de stad Londen. We hebben nog even een drankje gedaan in de Sky Garden en van het uitzicht genoten!

750

Londen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je meer weten over de Sky Garden in Londen? Je leest het hier in Marije’s artikel.

Uiteten in Shoreditch

Liverpool Street is ook vlakbij de hippe wijk Shoreditch. We moesten hier dus een kijkje nemen. Je kunt er vooral in allerlei hippe restaurants wat eten en leuke barretjes wat drinken. Wij gingen voor het restaurant The Flat Iron, een hippe tent waar je heerlijke steaks kunt eten!

Londen

Londen

Doordat wij dit keer een hotel hadden in een hele andere wijk dan de andere keren hebben wij hele nieuwe dingen in Londen kunnen zien.

Wat mogen wij de volgende keer in Londen echt niet missen?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.