Dineren bij restaurant Fleur de Lin, Zele, België

Als je in alle luxe wilt dineren en echt wilt genieten van speciale gerechten ga dan eten bij restaurant Fleur de Lin in Zele, België. Ben je in Gent voor een dagje of weekendje weg? Maak hier dan zeker een tussenstop!

Prijzen en onderscheidingen

De chefkok van Fleur de Lin heeft vele prijzen en onderscheidingen gewonnen. Dat blijkt ook zeker uit het heerlijke eten dat geserveerd wordt. In november 2017 heeft de chefkok de wedstrijd Bocuse d’Or Belgium gewonnen. Dit is de meest prestigieuze kookwedstrijd ter wereld! Je raad het dus wel, goed eten kun je bij restaurant Fleur de Lin!

Genieten en ontdekken

Als je het restaurant binnenloopt kom je in een mooie moderne lounge ruimte terecht. Wij hebben hier een lekker drankje gedronken: champagne en een alcoholvrije cocktail. Een prijzige cocktail, maar absoluut de moeite waard! Ben jij de bob? Dan heb je mazzel, bij Fleur de Lin houden ze hier rekening mee. Zo schenken ze heerlijke alcoholvrije cocktails en bieden ze een bob wijn arrangement aan bij het diner. Zo kun je toch van de heerlijke wijnen genieten, maar ook weer veilig naar huis rijden.

In het weekend biedt Fleur de Lin twee menu’s aan: genieten en ontdekken. Bij beide menu’s krijg je 5 amuses vooraf waarna je een vier- of vijfgangenmenu te wachten staat. We kregen een deel van de amuses geserveerd in de lounge ruimte.  Voor het tweede deel van de amuses werden we naar onze tafel begeleid. Het is een goede afwisseling van vlees en vis, dus voor ieder wat wils. Zo kregen wij onder andere bitterballen met varkenswang, een hapje bereid met algen, een hapje met merengue. Zoals je leest, hele verschillende gerechten die je niet snel eet.

fleur de lin

Na de amuses  was het tijd voor het viergangenmenu. We begonnen met een carpaccio van vis, waarop allerlei ingrediënten prachtig waren geserveerd. Het is een plezier om van te eten, maar dus ook om naar te kijken!

fleur de lin

Als hoofdgerecht hadden we duif met sinaasappelsaus en verschillende soorten groente. Ik had nog nooit duif gegeten, maar het was zeker erg lekker. De verrassende smaak van duif en de andere ingrediënten, waren zeker een topper.

fleur de lin

Als nagerecht kozen we zowel de zoete als hartige optie. Want als je alles kunt proeven, waarom niet!

Het eerste nagerecht was van verschillende chocola, crème brûlée mousse en perzik saus. Echt super lekker. Ik hou altijd van dit soort chique nagerechten, want die zijn het lekkerst van allemaal! Hierna was het tijd voor een kaasplankje en er werden fenomenale kazen geserveerd. De twee rechter kazen hadden een pittige smaak maar waren vooral ook erg smeuïg. Deze waren echt hemels. Zeker bij het laatste kaasje was ik even in de kaas hemel beland, zoveel smaak!

fleur de lin

fleur de lin

De prijs van dit restaurant ligt in een hoger segment. Voor het menu ‘ontdekken’ betaalden wij €72 per persoon, exclusief drankjes.

Scheldeland

Het restaurant Fleur de Lin bevindt zich in de Vlaamse regio Scheldeland in België. Scheldeland strekt zich uit langs de Schelde, Dender en Rupel in de stedendriehoek die wordt gevormd door Antwerpen, Mechelen en Gent. Wij waren uitgenodigd om deze regio voor jullie te ontdekken. Voor ons sprong restaurant Fleur de Lin er met kop en schouders bovenuit!

Ken jij een goed restaurant waar je luxe kunt dineren?

Liefs,

Romy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.