Bestemmingen Europa Frankrijk

De top 5 bezienswaardigheden van de Ardèche, Frankrijk

Net onder de stad Lyon in Frankrijk vind je het populaire gebied de Ardèche. Mede door haar pittoreske dorpjes, prachtige natuur en imposante kastelen is de Ardèche een populaire vakantiebestemming. Ook de dorpen en steden met hun karakteristieke straatjes trekken veel toeristen. Je kunt er dus veel beleven! Ben je benieuwd wat de top 5 bezienswaardigheden zijn van de Ardèche? Lees dan verder.

1. Karakteristieke dorpjes

Ardèche

In de Ardèche liggen zo’n 20 verschillende karakteristieke dorpen. Twee daarvan zijn Balazuc en Vogüé. Balazuc is één van de mooiste dorpjes in heel Frankrijk. Het dorp ligt midden in de groene vallei, aan de rivier de Ardèche. In de zomer kun je er genieten van de zon op een prachtig zandstrand en zwemmen in de rivier. Een ander karakteristiek dorpje aan de rivier is Vogüé. Hoog tegen de rotsen gebouwd ligt hier het kasteel ‘Château de Vogüé’. In het kasteel vind je tegenwoordig verschillende tentoonstellingen over de Ardèche. Ook in dit dorp heb je een mooi zandstrand om lekker te relaxen.

2. Kloven in de Ardèche

Naast schilderachtige dorpjes vindt je in de Ardèche ook adembenemende kloven. Dit is dan ook één van de bekendste bezienswaardigheden van deze streek. Het ‘woeste zuiden’ van Frankrijk dankt zijn naam aan deze kloven, die ook wel gorges worden genoemd. De rivier de Ardèche heeft in het zuidelijke deel een geweldige kloof in de rotsen gesleten. De kloof is zo’n 30 kilometer diep. Tussen Vallon-Pont-d’Arc en Pont-St-Esprit vind je het meest indrukwekkende deel van deze kloof.  Boven, langs de rand, loopt een kronkelende panoramaweg met verschillende uitkijkpunten over de kabbelende rivier beneden. Het is ook mogelijk om een boottocht te maken door de kloof. Dit is één van de leukste activiteiten om te doen in de Ardèche.

3. Druipsteenformaties

Ardèche

Met een oppervlakte van maar liefs 3 hectare en spectaculaire zuilen van wel 50 meter hoog is Aven d’Orgnac bij Barjac zonder meer één van de indrukwekkendste en grootste grotten van heel Europa. De uitzonderlijke druipsteenformaties hebben de grot bovendien de titel ‘Grand Site de France’ opgeleverd.

4. Roquefort

In Roquefort liggen kilometerslange grotten die worden gebruikt als natuurlijke kaaskelders. Hier rijpt de beroemde Franse blauwschimmelkaas op lange houten stellages. De ideale locatie om te genieten van een stukje roquefort en een heerlijke, volle wijn. Houd jij van wijn en kaas, breng dan zeker een bezoek aan deze plek!

5. Aardewerk

Ardèche

In Graufesenque bij Millau zijn bij opgravingen verschillende pottenbakkerijen uit de Gallo-Romeinse tijd gevonden. Vroeger maakte men hier aardewerk in een gigantische oven waar wel 30.000 stuks per keer in konden worden gebakken. Ben jij geïnteresseerd in geschiedenis? Dan is dit zeker een leuke plek om te bezoeken.

De Ardèche is een ideale vakantiebestemming om met de auto te bezoeken.  Met de auto zijn alle bezienswaardigheden prima bereikbaar. Mede om deze reden is het een populaire kampeerbestemming. Er zijn dan ook allerlei soorten campings in de Ardèche te vinden. De campings staan bekend om de goede prijs kwaliteit verhouding, waardoor er voor iedere soort reiziger wel een mooie camping te vinden is!

Lijkt de Ardèche jou ook zo’n leuke vakantiebestemming?

Liefs,
Romy en Marije

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Roan Campingvakanties.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Wauww, de Ardèche ziet er gaaf uit! Wij gaan in juli Zuid-Frankrijk ontdekken, maar ik ga graag vaker terug naar dit mooie land. Ik ben er nog veels te weinig geweest en er is juist zoveeel moois!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.