Zweden

De stad van Absolut: Ähus – Zweden

In het zuiden van Zweden bevindt zich een klein stadje waar iedere bewoner wel iets te maken heeft met het bekende wodka merk: Absolut Vodka. Het merk zorgde ervoor dat deze plek zich ontwikkelde tot het walhalla van de wodka en zeker een bezoek waard is.

Stad van de Zweedse Vodka

Eigenlijk dronk ik vrijwel geen vodka voor ik een bezoek bracht aan deze stad. Maar toch wilde ik graag een bezoek brengen aan deze plek. Maar waarom, zou je je dan afvragen? Ik kan me nog goed herinneren dat ik in Antwerpen was en en winkel binnen liep waar ze prachtige flessen wodka verkochten. Het waren limited edition wodka flessen van Absolut vodka, een fles met een verhaal en een betekenis. Sindsdien ben ik het merk nooit meer vergeten en wilde ik er meer over weten. Tijdens mijn reis door Zweden wilde ik dan ook graag een bezoek brengen aan Ähus om het stadje, de mensen  en het merk beter te leren kennen.

Absolut Vodka

Absolut Vodka

Absolut Company

Ähus is een mooie plaats gelegen aan het water. Zoals ik al aan gaf is het vooral populair geworden door de grote destilleerderij van de Absolut Company. Je kan er verschillende tours maken waar je veel te weten komt over het merk maar ook vooral over de sterke marketing van het merk. De vorm van de fles is bijvoorbeeld geïnspireerd op een oude medicijn fles en het design van de fles is door meerdere bekende kunstenaars ontworpen zoals Andy Warhol en Keith Haring. Niet voor niets trok de fles zo mijn aandacht tijdens mijn tripje naar Antwerpen.

Absolut Vodka

Absolut Vodka

Na een rondleiding kan je langs de rivier een wandeling gaan maken. Je kan hier in de zomer heerlijk vertoeven met een ijsje kijkend op de vele boten die op het water drijven. Met name in de zomer krijg je hier het ultieme zomer gevoel en heb je helemaal niet het idee dat je in Noord Europa bent.

Naast lekkere ijsjes kan je er ook super lekkere koffie drinken. Op het plein vind je een hele leuke caravan waar je koffie en andere drankjes kan halen. De plaats kent niet veel bezienswaardigheden naast de St. Mary kerk en de Absolut destilleerderij, maar is zeker een bezoek waard. Je kan heerlijk ronddwalen en de omgeving verkennen. Mocht je een bezoek brengen aan Zweden, ga dan zeker even langs.

Absolut Vodka

Absolut Vodka

Heb jij al eens een destilleerderij bezocht? 

Meer weten over Zweden? Klik dan hier

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.