Producten & Gadgets Reistips

De perfecte cadeaus voor reisliefhebbers tijdens lockdown

Ben jij op zoek naar het perfecte cadeau voor reisliefhebbers? Ondanks dat we nu (december 2020) niet mogen reizen zijn er genoeg mooie cadeaus die veel inspiratie bieden voor een volgende bestemming. Ben je benieuwd wat onze favoriete cadeaus zijn? Lees het hier.

Telefoon accessoires

iPhone screenprotector

Voor een reizigers is naast de camera ook een telefoon erg belangrijk. Met name om snel foto’s te maken, maar ook om foto’s te bewerken. Zeker op reis is het belangrijk om je telefoon goed te beschermen tegen zand en regen, maar ook als hij per ongeluk uit je handen valt. Een screenprotector is een goed cadeau dat altijd handig is en bijna een must voor iedereen. Het is minder vervelend wanneer – uiteraard per ongeluk – je telefoon uit je handen valt, want je weet dat als er iets scheurt het in ieder geval niet je scherm is.

Onze voorkeur gaat uit naar een glazen screenprotector. Dit is een gehard glazen oppervlakte op je telefoon, waardoor het in gebruik hetzelfde aanvoelt als zonder screenprotector.

Screenprotector

iPhone sport armband

Nu we veel binnen zitten is het belangrijk om in beweging te blijven. Denk daarbij aan een stevige wandeling in het bos of een lange fietstocht.

Ben of ken jij iemand die fan is van hardlopen? Dan is een sportarmband ideaal. Tijdens het uitoefenen van verschillende sporten heb je door de sportarmband je telefoon toch in de buurt, maar wordt hij wel beschermd tegen krassen en vallen. Hierdoor kun je tijdens je wandeling of fietstocht gewoon nog steeds naar je favoriete muziek blijven luisteren.

Grip handles

Smartphones worden steeds maar groter. Ideaal om video’s en foto’s op te bekijken, maar soms zijn de telefoons zo groot dat ze makkelijk uit je handen kunnen glippen. In dat geval is een zogenaamde ‘grip handle’ een ideaal cadeau. Deze accessoires plak je op de achterkant van je telefoon. Door twee vingers tussen de band te stoppen heb je extra grip op je telefoon, waardoor je telefoon niet meer uit je handen valt.

Naast de screenprotectors, sportarmbanden en grip handles zijn er ook hoesjes voor de iPhone 11 verkrijgbaar bij hoesjesdirect.nl.

AirPods

Word je tijdens het reizen ook zo gek van de bedrading aan je oordopjes? AirPods zijn hiervoor een ideaal cadeau. Je kunt je makkelijk bewegen met deze draadloze oordopjes. Daarnaast zijn ze ook ideaal voor tijdens het thuiswerken doordat ze ook noice cancelling hebben. Zo kan je ongestort werken of kan je lekker rondlopen als je een telefoontje krijgt.

Fotoboek

Eén manier om je vakantiegevoel langer vast te houden is een mooi fotoboek maken van de reis, waardoor alle herinneringen terug te zien zijn in een fotoboek. Dit jaar zijn we niet veel op reis geweest, maar is Romy wel een weekendjes weg geweest in Nederland en Duitsland. Deze verschillende bestemmingen heeft ze samengevoegd in één fotoboek. Zo kun je toch de leuke dingen van 2020 vieren!

Fotoboek maken van de reizen

Spellen voor op reis

Op reis vinden wij het erg leuk om spelletjes te spelen. Ondanks dat we vaak maar een beperkte hoeveelheid bagage mee kunnen nemen, gaat er altijd wel een spel mee. Tijdens een weekendje weg in Nederland (of als we met de auto reizen) gaat er soms wel een hele tas mee! Hieronder hebben we opgesomd wat onze favorieten spelletjes zijn om cadeau te geven:

  • Exploding Kittens
  • Regenwormen
  • Keer op Keer
  • Dobble
  • Saboteur

Decoratie voor aan de muur

Heb je een mooie foto gemaakt op reis? Laat deze dan afdrukken voor op de muur! Iedereen is gek op reis herinneringen en zo kun je er af en toe even aan terug denken als je binnen zit en wegdromen bij die mooie reis die jullie toen hebben gemaakt.

Cadeaus Decoratie aan de muur

Reisboeken

Er ontbreekt nog één ding in het lijstje waar wij gek op zijn: reisboeken. Een favoriet van Marije zijn de boeken van Lonely Planet. Naast de reisgidsen hebben ze prachtige boeken die veel inspiratie bieden voor een volgende bestemming.

Food Trails

Voor iedereen die van reizen en van lokale gerechten houdt is dit boek een aanrader. Het ‘handboek’ biedt veel inspiratie voor perfecte weekenden over de hele wereld. Afgelopen zomer hebben wij dit boekt nog gebruikt, tijdens een reis door Italië. Het boek bevat 52 routes met elk mooie fotografie, tips, goede restaurants en mooie plekken om te overnachten.

Where to go when

Nog geen inspiratie voor een volgende bestemming? Dit boekt helpt je. Voor elke maand van het jaar geeft het boek 30 aanbevelingen van bestemmingen die gedurende elke maand op hun best zijn. Dit kan zijn vanwege het klimaat, maar ook door speciale evenementen. Elk werelddeel wordt meegenomen in dit boek, dus er zijn altijd bestemmingen die jij nog niet kent.

The Joy of Water

Eén van de nieuwste boeken die we hebben gelezen is The Joy of Water, een prachtig boek met bestemmingen waar ik nog nooit van heb gehoord. Dit boekt geeft je een hele andere blik op reizen in de natuur, doordat de focus van dit boek ligt op ‘water’. In het boek vind je de 60 mooiste locaties van over de gehele wereld voor liefhebbers van stranden, meren, baaien en baden.

Met deze tips heb jij altijd een mooi cadeau voor reisliefhebbers of heb je je eigen wensenlijstje weer aangevuld. Missen we nog iets? Laat het hieronder in de comments weten.

Voor nu wensen wij jou alvast hele fijne feestdagen!

Liefs,
Romy & Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.