Afrika Bestemmingen

De mooiste plekken van Zanzibar

Als je aan Zanzibar denkt, denk je vooral aan prachtige witte stranden en aan de heerlijke temperatuur. Maar Zanzibar is veel meer dan dat. Het eiland ten oosten van Tanzania wordt ook wel het specerijeneiland genoemd. Onlangs bracht ik een bezoek aan het eiland. Benieuwd wat de mooiste plekken van Zanzibar zijn? Ik vertel het allemaal.

Spice tour in de binnenlanden van Zanzibar

Zoals ik net noemde staat Zanzibar bekend om de vele kruiden en specerijen die op het eiland groeien. Samen met een gids bracht ik een bezoek aan een plantage waar al deze smaakmakers groeien. Zo zagen we onder andere hoe kokos, vanille, nootmuskaat, kruidnagel en ananassen worden verbouwd. Heel mooi om te zien hoe deze kruiden en specerijen groeien. Je hebt er eigenlijk geen idee van. Een ander leuk detail en een tikkeltje toeristisch is het lied wat ze voor ons zongen ‘Jambo bwana’: de gids van de tour klom in een boom en zong tegelijkertijd het toeristische liedje.

Stone Town

Stone Town, de hoofdstad van van Zanzibar, is absoluut een bezoek waard. De stad is gelegen aan het water. Nadat wij uit de taxi stapten werden we door verschillende gidsen benaderd voor een tour. Ondanks dat de stad bestaat uit vele smalle straten en je geen overzicht hebt, besloten wij toch te kiezen om zelf rond te dwalen. Uit ervaring heb ik gemerkt dat dit juist veel leuker is dan achter een gids aan lopen. En ook dit keer was het zeker de moeite waard (al had ik wel Google Maps bij de hand voor bezienswaardigheden die ik echt wilde zien)!

Wat mij opviel aan deze stad was de armoede, niet alleen in Stone Town is dit goed te zien maar ook op andere plekken op het eiland. Ondanks de armoede voelden wij ons veilig in deze stad. De mensen zijn ontzettend lief en willen je graag helpen. Een andere meevaller (zeker als je het vergelijkt met steden in Azië) waren de schone straten. Zo zagen wij nergens afval op straat, iets wat ontzettend prettig is in een warme stad.

Mocht je tijd hebben, breng dan een bezoek aan de markt in Stone Town. De vismarkt is heel bijzonder, hier worden enorme vissen zoals haaien naar binnen gesleept en verhandeld. Probeer niet te veel op de sterke vislucht te letten, maar aanschouw het spektakel; je kijkt je ogen uit.

Jozani National Park

Het enige nationale park van Zanzibar is Jozani National Park. Het park ligt in het midden van het eiland en staat onder andere bekend om de jungle en de Red Colobus apen. Deze apen leven alleen op Zanzibar en zijn niet gevaarlijk. De apen zijn makkelijk te fotograferen en je hoeft niet bang te zijn dat ze er met je spullen vandoor gaan. Naast deze apen heb je ook nog de kans om andere dieren te zien (zoals bush babies en verschillende vogels en vlinders).

Naast het observeren van de wilde dieren is er ook een pad gemaakt om door de mangroves te lopen. Een hele bijzondere plek waar je allerlei krabben en vissen ziet.

De adembenemende stranden

Naast het leren kennen van prachtige Swahili cultuur is het een absolute must om de mooie stranden van Zanzibar te ontdekken. De stranden in Zanzibar zijn prachtig, daar is niets aan gelogen. Het mooiste van deze stranden is dat ze niet dichtbevolkt zijn. Je ziet bijna niemand op de stranden! Dit maakt het alleen maar mooier. Met name de stranden in het noorden en oosten van het eiland zijn mooi. Hier vind je hagelwitte stranden, azuurblauwe zee en natuurlijk de prachtige palmbomen.

Heb jij ooit een bezoek gebracht aan het continent Afrika?

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.