Bestemmingen Europa Italië

De mooiste plekken van de Dolomieten in Italië

Een bezoek aan Zuid-Tirol is absoluut de moeite waard: prachtige meren, ruige bergen en het heerlijke Italiaanse eten. In dit artikel nemen we je mee naar de mooiste plekken van de Dolomieten.

Na het lezen van de intro denk je waarschijnlijk: Zuid-Tirol ligt toch in Oostenrijk? Niet gek, dat dacht ik zelf ook. Sinds de Eerste Wereldoorlog ligt Zuid-Tirol in Italië. In de regio spreken ze voornamelijk Duits, maar uiteraard hoor je ook regelmatig Italiaans. Ook in de plaatsnamen zie je dit terug. Deze staan vaak, net als in België, in twee verschillende talen aangegeven. Niet zo gek dat iedereen denkt in Oostenrijk te zijn.

Lago di Braies

Lago di Braies Dolomieten

Als je van plan bent om de Dolomieten te gaan bezoeken, ben je vast al eens foto tegengekomen van de wereldberoemde Lago Di Braies, in het Duits ook wel de Pragser Wildsee. Het meer is prachtig. Het wordt niet voor niks het mooiste meer van de Dolomieten genoemd.

Eén van de redenen waarom het een hotspot is, is omdat het meer goed bereikbaar is. Het is vanaf de parkeerplaats slechts twee minuten lopen naar het meer. Eenmaal aangekomen bij het meer kan je er een rondje om heen lopen. De wandeling is ongeveer 5 km lang en duurt slechts 1 uur. Het is absoluut de moeite waard om deze wandeling te maken. De hike is ook voor beginners goed te doen, er zijn maar weinig hoogteverschillen en de paden zijn goed.

Lago di Braies Dolomieten
Als je goed kijkt kun je aan de foto zien in welk jaar de foto is genomen;-)

Beklim de Tre Cime di Lavaredo

De Tre Cime de Lavaredo, in het Duits de Drei Zinnen, zijn drie indrukwekkendste bergtoppen in de Dolomieten. De die bergtoppen zijn vaak te vinden op de voorpagina van diverse reisgidsen.

Beklim de Tre Cime di Lavaredo

De Tre Cime Di Lavaredo zijn alleen te voet bereikbaar. Maar laat je niet afschrikken: het is absoluut iets voor op je bucklist! Om je het zo makkelijk mogelijk te maken navigeer je met de auto naar Rifugio Auronzo. Bij de entree betaal je €30,- om het park in te gaan en de auto te parkeren. Vanaf de parkeerplek kun je verschillende routes kiezen. Wij hebben zelf gekozen voor de route die ongeveer 3 uur duurt (exclusief pauzes/stops).

Vanaf de parkeerplaats loop je naar de eerste hut, de Rifugio Lavaredo. Na een korte klim vanaf de berghut bereik je een punt waar je een prachtig uitzicht hebt over de noordkant van de Drei Zinnen. Neem hier de tijd om te genieten van het prachtige uitzicht en even bij te komen van de klim.

Beklim de Tre Cime di Lavaredo2

Wij konden helaas vrij weinig zien van de omgeving omdat de Drei Zinnen flink in de wolken lag. Desalniettemin was het alsnog prachtig om te zien. Vanaf dit punt zie de volgende berghut al liggen: de Dreizinnenhutte. Deze berghut is een perfecte stop voor een lunch. Je hebt hier één van de mooiste uitzichten over de Drei Zinnen. Na een stevige – en redelijk prijzige – lunch loop je verder naar de derde berghut. Dit is een flink wandeltocht met veel hoogteverschillen. Maar ondanks dat dit pad een stuk pittiger is om te lopen, zijn de uitzichten prachtig en soms zelfs buitenaards. En daar doen we het allemaal voor!

Beklim de Tre Cime di Lavaredo 3

Aan het einde van de wandeling werden we toch nog beloond met een uitzicht over de Drei Zinnen!

Tip: Vergeet geen bergschoenen aan te trekken tijdens de wandeling, en afhankelijk van het jaargetijde, extra warme kleding. Het kan best koud worden!

Bezoek Lago di Carezza

Bezoek Lago di Carezza

Lago di Carezza, in het Duits ook wel de Karersee genoemd, is een smaragd kleurig bergmeer met op de achtergrond de prachtige bergtoppen van de Dolomieten. De diepte en breedte van het meer is per seizoen verschillend. Zo kan het meer in de winter helemaal dichtvriezen en is het in de lente maar liefst 22 meter diep.

Net zoals Lago Di Braies is het meer goed bereikbaar. Op enkele minuten lopen vanaf de parkeerplaats arriveer je aan bij het meer. In tegenstelling tot het andere meer is Lago Di Carezza een stuk kleiner: in een half uur loop je een rondje om het meer. Wij hebben de wandeling uitgebreid met nog een andere route in de omgeving. Deze leidt je door de bossen om het meer. Ook hier zijn de paden weer goed en makkelijk begaanbaar.

Helaas is het niet mogelijk om het mooie water te betreden, dit is namelijk afgezet met een hek. Maar ook van een afstand is het werkelijk prachtig!

Bezoek Lago di Carezza

De Dolomieten hebben ontzettend veel te bieden. Niet alleen in de winter, maar ook in de zomer is dit gebied een bezoek waard. Eén ding is zeker: wij gaan zeker nog een keer terug om deze regio verder te ontdekken.
In het volgende artikel nemen we je graag mee naar de volgende bestemming van onze rondreis: Verona!

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.