België

De leukste wijken van Antwerpen

Antwerpen is een leuke stad om te bezoeken en ook nog eens dichtbij huis! Ga jij een weekend naar Antwerpen? Breng dan een bezoek aan de het noorden van Antwerpen, het Eilandje.

Het eilandje

In het noorden van Antwerpen ligt de wijk het Eilandje. De naam heeft deze wijk te danken aan de omliggende sloten, havens en dokken. Hier is dan ook goed terug te zien waardoor Antwerpen groot is geworden. Je ziet er veel pakhuizen en andere mooie gebouwen rondom de haven. Tegenwoordig is dit een hippe wijk, met veel restaurants en bezienswaardigheden.

Om je weekend te starten parkeerden wij de auto in de parkeergarage in de wijk Het eilandje. Het is hier veel prettiger om de auto te parkeren dan in het centrum van Antwerpen. De parkeerplekken zijn ruimer, dus voor de parkeerhelden onder ons is dit zeker een aanrader. Als je de parkeergarage uitloopt heb je gelijk een prachtig zicht op de haven van Antwerpen.

Bezoek het MAS

Het museum aan de stroom, ook wel MAS is al zo’n 7 jaar geopend en is het gebouw (en museum) van deze wijk. Naast dat dit museum veel laat zien over de scheepvaart kan je dit gebouw ook (gratis) bezoeken om te genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Vanaf het dak van dit gebouw kijk je over de hele stad.

Antwerpen MAS

Bijzondere plekjes om te bezoeken

Naast het MAS zijn er genoeg andere bezienswaardigheden in deze wijk. Zo is het Hessenhuis absoluut een kijkje waard. Dit pakhuis is door kunstenaars onder de loep genomen en omgetoverd tot een plek waar kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten en er exposities worden tentoongesteld.

Eén van de restaurants waar je absoluut kan gaan eten is het naastgelegen Balls & Glory. Je eet hier gehaktballen met een speciale twist. De gehaktballen zijn gevuld met allerlei verschillende vullingen die je ziet als je de bal doorsnijdt. Lees hier mijn review.

Bezoek het havenhuis

Het havenhuis is één van de meest bijzondere gebouwen van Antwerpen en symboliseert het innovatieve karakter van de Antwerpse haven. Op zaterdag en zondag is het havenhuis beperkt open voor bezoekers. En ook wanneer het gebouw niet geopend is open voor bezoekers, is het absoluut een bezoekje (foto) waard. 

Pak de fiets

Vanaf het havenhuis is het te ver om het centrum te voet te bezoeken. Net als in Londen en andere steden biedt Antwerpen ook fietsen aan die je overal in de stad weer kan parkeren. Met je creditcard en een activatiecode van de internetsite kan je de fietsen de hele dag door gebruiken. Wij zijn vanaf de lunchplek Lazy Jack (wat echt een aanrader is) naar het centrum van Antwerpen gaan fietsen. Ondanks dat het verkeer in Antwerpen relatief rustig rijdt is het aan te raden om langs het water richting het centrum te fietsen, dit gaat een stuk sneller en je hebt ook minder kans om te verdwalen.

Het centrum van Antwerpen

De bekendste straat van Antwerpen is de Meir. Deze straat is gevuld met bekende winkels. En om deze reden vind ik het niet per se interessant om deze straat te bezoeken als ik in Antwerpen ben. Het liefst breng ik een bezoek aan straten die minder bekende winkels hebben. Een paar straten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken:

  • Korte gasthuisstraat
  • Lombardenvest
  • Lombardenstraat
  • Huidevettersstraat

Wat is jouw favoriete stad in België?

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

  1. Helma van Horik zegt:

    Super leuke tips Marije !

    1. Dank je wel!

  2. heel mooi marije. Jammer dat het niet meer gaat. maar het brood was weer lekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.