Frankrijk

De leukste plekken van Straatsburg

Afgelopen week ben ik afgereisd naar Straatsburg. Je zult nu wel denken, Straatsburg wat is daar te doen? In de maand december wordt Straatsburg omgetoverd als ‘Kersthoofdstad van Europa’. Benieuwd wat daar zo leuk aan is en wat de leukste plekken van Straatburg zijn? Lees dan verder.

Straatsburg is gelegen in de Elzas, Frankrijk. Op zo’n zes uur rijden bereik je de stad. Parkeren in Straatsburg is geen probleem. Er zijn vele P+R’s te vinden op ongeveer 5 minuten van het centrum. Zo parkeerden wij de auto bij P+R Rotonde voor ongeveer 4 euro per dag. Bij de P+R stopt een tram die je afzet bij het centraal station van de stad. Mocht deze P+R vol zijn zijn er nog vele andere te vinden in de buurt.

Kerstmarkten in Straatsburg

Speciaal voor de kerstperiode krijgt Straatsburg ieder jaar een metamorfose. Overal waar je loopt zijn huizen en winkelpanden versierd met knuffels, kerstbomen, slingers en andere kerstaccessoires. Je kijkt werkelijk waar je ogen uit. De kerstmarkt in Straatsburg bevindt zich voornamelijk rondom de Kathedraal Notre Dame. Hier vind je allerlei leuke 9kerst)stalletjes met verschillende producten en natuurlijk niet te vergeten gluhwein, crepes en pretzels (zoute krakelingen) gedoopt in verschillende soorten kazen en zoetigheden. Aan eten is er absoluut geen gebrek.

Niet alleen rondom de kathedraal zijn kerstmarkten te vinden, in het centrum van de stad zijn zo’n 10 pleinen met kerstkraampjes. Bekijk hier de exacte locatie van de verschillende kerstmarkten.

Kerstmarkt Straatsburg

Kerstmarkten Straatburg

Kathedraal Notre Dame

De gotische kathedraal van Straatsburg zie je vanuit heel Straatsburg. De kathedraal is 142 meter hoog en behoort tot een van de grootste en bekendste van Frankrijk. Wat onder andere bijzonder is aan deze kathedraal is de astronomische klok uit de Renaissance-periode, met een mechanisme uit 1942. Het is dan ook absoluut de moeite waard om de kathedraal te bezoeken. De entree is gratis.

 

Winkelen in Straatsburg

Straatsburg is een hele goede stad om te winkelen. Zo vind je hier onder andere het Franse warenhuis Galeries Lafayette maar ook andere winkels die wij niet kennen in Nederland. Neem bijvoorbeeld een kijkje in een van de vele traditonele kaas- en theewinkels. Het ruikt allemaal heerlijk!

Straatsburg kaaswinkel

Straatsburg winkels

Petit France Straatsburg

De wijk Petit France

Petit France is een wijk die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Deze charmante en schilderachtige wijk is opgenomen op de werelderfgoed lijst van UNESCO. De wijk bevat veel restaurants en (dure) hotels. Zo eet je hier onder andere typische gerechten die uit de Elzas komen, denk hierbij aan Flammkuchen. Dit is een hele dunne pizza belegd met kaas en spekjes. Dit gerecht is niet weg te denken in de stad en staat dan ook bijna overal op de kaart.

Een leuke manier om zowel de stad als de wijk Petit France te ontdekken is door middel van een rondvaart. Er zijn verschillendere rederijen die een rondvaart aanbieden door de stad.

Europees Parlement

Straatsburg is onder andere bekend van het Europees Parlement dat gevestigd is in deze stad. Europees Parlement is geopend voor bezoekers en er worden rondleidingen gegeven. Wij wilden graag een bezoek brengen aan het Europees Parlement, maar deze was helaas gesloten rondom de feestdagen. Het is aan te raden om van te voren even op internet te controleren of het gebouw toegankelijk is en of er rondleidingen worden gegeven, om zo teleurstellingen te voorkomen. De entree is gratis.

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Mooi Marije …Prachtige foto,s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.