België

De leukste bezienswaardigheden in Brugge

Wil jij een weekend weg? Breng een bezoek aan de Belgische stad Brugge. Benieuwd wat er allemaal te doen is in deze stad? Lees het hier.

1. Brouwerij De halve maan

De oudste brouwerij van Brugge is brouwerij de Halve Maan. Een brouwerij met een rijke geschiedenis en de plek waar de Brugse Zot is ontstaan. Een rondleiding door de brouwerij kost €10 per persoon, dit is inclusief één Brugse Zot. Ondanks dat het een oude brouwerij is, wordt het bier nog steeds in het gebouw gebrouwen, middenin de stad. Omdat het transporteren van het bier een lastig karwij is in de stad heeft de brouwerij een pijpleiding aangelegd van ongeveer 3 kilometer lang. Deze pijpleiding zorgt ervoor dat het bier getransporteerd kan worden naar een plek net buiten het centrum. Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de brouwerij.

Bezienswaardigheden Brugge - Uitzicht halve maan

Bruge Zot Brouwerij Halve maan

2. Begijnhof

In het artikel over Leuven schreven wij al over een Begijnhof. Het Begijnhof is een plek waar nonnen wonen en destijds ongetrouwde vrouwen die de begijntjes werden genoemd. Net als Leuven heeft Brugge ook zo’n prachtige plek. Dit Begijnhof kenmerkt zich door de witgeschilderde huisjes die gebouwd zijn in achttiende eeuw. Ondanks de vele toeristen die hier komen is het een plek die rust uitstraalt en heel fotogeniek is.

3. Minnewater

Kenmerkend aan Brugge is het langwerpige meer, waar vele zwanen zwemmen. De legende gaat dat men eeuwige liefde zal kennen wanneer men met zijn of haar geliefde over de Minnewaterbrug loopt. Het wordt dan ook wel gezien als de meeste romantische plek van Brugge. Dus ben jij met je geliefde in Brugge, dan moet je hier toch even over heen lopen!

4. De Markt

De markt is het grote plein in Brugge, dat gesierd wordt door het Belfort, met daarop de uitkijktoren over de stad van 83 meter hoog. Deze toren is vandaag de dag nog steeds te beklimmen en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Naast het Belfort beschikt het plein over vele kleurrijke gebouwen, die absoluut een foto waard zijn.

Markt Brugge

5. Rozenhoedkaai

Eén van de meeste fotogenieke plekken in Brugge (en zeker in het donker) is de Rozenhoedkaai. Niet voor niks is dit een van de meest gefotografeerde plekken in Brugge. Toen ik ‘s avonds foto’s ging maken van deze plek was ik ook absoluut niet de enige.. Rondom de Rozenhoedkaai zijn allerlei leuke cafés  en terrassen te vinden waar je Belgische biertjes kan drinken.

Rozenhoedkaai Brugge

Wat is jouw favoriete Belgische stad?

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.