Nederland Restaurants Tips

De Haagse Markt

Op een zonnige woensdag in juli reed ik richting Den Haag om een bezoek te brengen aan de Haagse Markt. Waarom zou je naar Den Haag gaan om deze  markt  te bezoeken? Wil je meer hierover weten lees dan verder.

Marije en Romy waren niet in de gelegenheid de Haagse Markt te bezoeken. Omdat ik de Haagse Markt graag wilde bezoeken ben ik op een mooie zonnige dag in juli naar Den Haag gereden. Door Smith Communicatie waren er uitnodigingen verstuurd aan diverse bloggers voor een rondleiding over de Haagse Markt. Heel erg leuk dat Travellovers ook een uitnodiging heeft gekregen. Bij lunchroom Coster kwamen de bloggers uit Den Haag en omstreken bij elkaar en kregen wij een drankje en heerlijke hapjes. Hierna werd uitgelegd wat er op het programma stond voor deze dag.

Haagse Markt

De Haagse Markt

De Haagse Markt is de grootste onoverdekte warenmarkt in Nederland en behoort zelfs tot de grootste markten van Europa. De Haagse Markt is een ontmoetingsplek van vele culturen. De rondleiding startte bij de Haagse Marktbakker. Bij deze bakker kon ik diverse koeken proeven. Een specialiteit van de Marktbakker is de kokosbal. Deze  smaakte inderdaad heerlijk. De rondleiding was nog maar net begonnen dus ik moest mezelf inhouden want er kwamen vast en zeker nog meer lekkere hapjes.

Haagse Markt

Zuid-Amerikaanse lekkernijen

Hierna liepen we met de groep naar een kraam met Zuid-Amerikaanse  producten. Ook hier werd de bloggers van alles te eten en drinken aangeboden. O.a. empanadas met chimicurri, dit smaakte verrukkelijk. Ik heb op een markt in Nederland niet eerder een kraam gezien waar Zuid Amerikaanse producten verkocht worden. Een echte verrassing!  Omdat ik thuis graag experimenteer met kruiden heb ik een pakje Triguisar meegenomen. De verpakking zag er al zo leuk uit en binnenkort ga ik  thuis in mijn eigen keuken aan de slag ermee.

Haagse Markt

Het Midden Oosten

Op deze markt reis je in een paar stappen naar een ander continent. We waren aangekomen bij de smaken uit het Midden Oosten. We mochten van de vriendelijke dames bij deze kraam olijven, noten en gedroogd fruit proeven en inmiddels hadden ook andere bezoekers van de markt ontdekt dat er “wat te halen was”. Diverse bezoekers van de markt zagen hun kans schoon en smikkelden ook mee van al het lekkers.  En ach waarom ook eigenlijk niet!

Haagse Markt

Onze culinaire reis werd voortgezet bij De Notenbar van D. Plat. De enthousiaste verkoopster demonstreerde het branden van doppinda’s en er werd stokbrood geserveerd met eigengemaakte pindakaas. De pindakaas is 100% natuurlijk zonder suiker, emulgator of conserveringsmiddel en in verschillende soorten te koop van naturel tot aan pindakaas met knoflook en hete pepers. Mocht je nog andere lekkernijen willen uitproberen, kies dan bijvoorbeeld eigengemaakt dadel- en vijgenbrood of pindarotsjes. Je begrijpt wel dat  ik inmiddels met een behoorlijk gevulde maag mijn route over de markt voortzette. Bij alle kramen kregen wij allemaal lekkers mee en mijn tas was al flink gevuld.

Ben je op zoek  naar kruiden of thee dan kun je je hart ophalen bij de kraam van 1001 kruiden. Een prachtige kraam waar je, als je van thee en kruiden houdt, een tijdje zoet bent.

Haagse Markt

Van thee en kruiden naar Hollandse kaas

Binnen een paar stappen was ik bij een mooie kaaskraam aangeland. De enthousiaste verkoopster van Liefde & Ambacht vertelde over de diverse soorten kaas en ook hier was weer van alles te proeven. Ik kreeg een tas met verschillende soorten kaas mee om ‘s avonds onder het genot van een glas wijn nog verder te kunnen genieten.

Een ijsje op zo’n zonnige dag kan eigenlijk niet ontbreken. Toevallig of niet  ging de tour ook aan bij Gelatiamo. Donna Harreman maakt haar eigen ambachtelijke schepijs van biologische melk.  Donna en haar dochter lieten ons proeven van de heerlijke smaken ijs.

Bij Vandemart  werd de tour afgesloten met een heerlijke bak koffie. Een bevlogen liefhebber van koffie vertelde over zijn passie. VanDeMart is een kruidenierskraam en koffiebranderij op de Haagse Markt.   Naast koffie, thee en olijfolie zijn er ook diverse andere producten, zoals mosterd en gedroogde paddenstoelen te koop. Een bakkie of expresso is te koop voor € 1,50, heel betaalbaar.

13592372_519636141562505_8299727057703062810_n

Terugkijkend op deze tour ben ik tot de conclusie gekomen dat de Haagse Markt mij heeft verrast.  Je kunt er je dagelijkse boodschappen halen zoals groente, fruit e.d. maar het is ook zeker de moeite waard om bij de eerder genoemde kramen je inkopen te doen.

De Haagse Markt zal in de maanden augustus en september elke laatste zondag van de maand geopend zijn. Deze koopzondagen zijn onderdeel van een proef. Op 28 augustus en 25 september zal ongeveer tweederde van de kramen op de Haagse Markt open zijn van 11.00 tot 17.00 uur. Op de reguliere marktdagen (maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag) is de markt open van 9.00 tot 17.00 uur.

Groetjes gastblogger Gerda

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

 1. Jacqueline zegt:

  Weet je nog hoe het zuid-amerikaanse kraam heet? Of waar die stond op de markt?
  Zie plattegrond op http://dehaagsemarkt.nl/plattegrond/
  Is dat kraam er nog?

 2. Wat tof! Het is echt al jaaaren terug dat ik op de Haagse Markt ben geweest. Het ziet er nu heel leuk en hip uit. Misschien toch maar weer eens heen gaan dan ;).

 3. Wat leuk dat je hier een uitnodiging voor hebt gekregen.

  Leuke blog! En ik denk dat wij ook gauw een bezoekje gaan brengen aan de markt.
  Ziet er erg gezellig uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.