Beste pizza Napels
Europa Italië Restaurants

De beste pizza van Italië, Napels

Napels is de stad van de pizza, oké ze hebben nog veel meer lekker eten te bieden maar hier moet je absoluut pizza eten. Wil je weten waar je de beste pizza van Napels kan eten volgens kenners en wat wij hiervan vonden? Lees hier meer.

Antica Pizzeria da Michele

Antica Pizzeria da Michelle ligt ongeveer 15 minuten lopen vanaf zowel het centrum van Napels als vanaf het treinstation. Vanuit het centrum loop je op een drukke straat  met winkels richting het treinstation. Het restaurant is bekend geworden door het boek Eat pray love dat verfilmd is en waar Julia Roberts in speelt. In het restaurant zie je verschillende foto’s van haar hangen.

Er is weinig keuze bij Antica Pizzeria da Michele. Het menu bestaat uit een Pizza margarita normal (pizza met tomatensaus) of een pizza margarita mozzarella. Een keuze maken kan dus niet heel moeilijk worden (dat mag ook weleens). Ondanks dat dit een heel beroemd restaurant is zijn de prijzen hier laag, voor nog geen €5 eet je hier een enorme pizza.

Beste pizza Napels

Hoe smaakt de pizza?

Laten we voorop stellen dat dit geen ‘standaard’ pizza is zoals we in vele pizzeria’s krijgen. Het is dan ook niet wat ik verwachtte van “de beste pizza van Napels”. In veel restaurants worden de pizza’s geserveerd met een harde en knapperige bodem, maar alles is hier anders bij da Michele. Wij kregen een grote pizza met een zachte dunne bodem gemaakt in de steenoven. Een groot verschil met andere pizzeria’s is dat hier geen olijfolie maar zonnebloemolie wordt gebruikt. De reden hiervan weet ik niet, maar het bespaart ze in ieder geval geld. Echter proef je dit er zeker niet aan.

Beste Pizza Napels

De beste pizza van Napels?

Maar is dit nou daadwerkelijk de beste pizza die ik ooit heb gegeten? Lastig te zeggen, de pizza is heel lekker, maar totaal anders dan ik verwachtte. Veel mensen zeggen dat dit de beste pizza is die zij ooit hebben gegeten, misschien wel iets overdreven. Maar je moet het gewoon geprobeerd hebben.

Houdt er bij een bezoek wel rekening mee dat er een flinke rij kan staan. Wij kwamen precies op het goede moment aan en hoefden maar 5 minuten te wachten op een tafeltje (ga net iets voor lunchtijd).

Wat is jouw lievelingssmaak pizza?
Wil je lekker Italiaans eten in Nederland? Lees onze aanbevelingen hier.

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.