Restaurants

Eten en drinken bij Ter Marsch & Co, Rotterdam

Toen ik hoorde dat Ter Marsch & Co de onderscheiding van “de beste burger van Nederland” hadden gekregen kon ik het niet laten om hier natuurlijk een keer naar toe te gaan, en wat bleek! Ze hebben ook nog eens de onderscheiding van “de beste burger van Rotterdam” gekregen. Ik kon natuurlijk niet allebei de hamburgers in 1x proeven, dus met vrienden ben ik de hamburgers gaan testen. Lees snel verder wat we ervan vonden!

IMG_5519

Het restaurant Ter Marsch & Co heeft al een hele lange geschiedenis. Sinds 1890 bevinden ze zich al aan de Witte de Withstraat in Rotterdam en zijn begonnen als een Fabriek van Verduurzaamde Vleeschwaren, oftewel als slager/ vleeswarenwinkel. En vandaag de dag staat nog steeds vlees centraal in Ter Marsch & Co. Eigenlijk niet zo gek dus, dat ze die twee onderscheidingen hebben gewonnen!

Eén klein nadeel: je kunt niet van tevoren reserveren bij Ter Marsch & Co. Toen wij aankwamen zat het terras echt al helemaal vol, maar gelukkig was er binnen wel plek. We kwamen er toen achter dat het restaurant eigenlijk super klein is!

IMG_5514
Het terras zit al aardig vol!

Ter Marsch & Co bevindt zich aan één van de hipste straten van Rotterdam, namelijk de Witte de Withstraat. Een ontelbaar aantal kleine restaurantjes en barretjes kun je hier vinden, en in de zomer staat de straat bijna helemaal vol met terrasjes!

 

IMG_5513
Witte de Withstraat.

Binnen ziet Ter Marsch & Co er heel gezellig uit, met een grote bar en een mooie stenen muur. Als je binnenstapt voelt het gelijk eigenlijk als een echte authentieke burgertent!

PicMonkey Collage1

En dan nu het moment: het proeven van de burgers! Ik nam de Burgeresse, Nederlands beste burger! De Burgeresse bestaat uit Scottish Angus Beef en Japans Wagyu, met lakjus van wintertruffel, jonge sla, augurk, pruimtomaat,  Spaanse ui, boerenkaas, panchetta en Ter Marsch saus. Deze burger is bedacht omdat het voor een vrouw vaak wat lastiger is om een grote hamburger netjes te eten en met mes en vork een hamburger eten hoort natuurlijk niet! Vandaar de naam Burgeresse, speciaal voor vrouwen! En ik kan niet anders zeggen, wat was hij lekker! Maar of hij nou echt vrouwvriendelijker is weet ik niet zo, het werd alsnog best een geknoei tijdens het eten van de burger. Maar dat liet de pret niet drukken, want de smaak maakte alles goed.

IMG_5517
De Burgeresse en rechts zie je niet zomaar een servetje. Je krijgt een slabber, zodat je niet alles onderknoeit met het eten van de burger.

Mijn vriend nam de Ter Marsch Grande, deze is de beste burger van Rotterdam! De Ter Marsch Grande bestaat uit Scottisch Angus beef, jonge sla, tomaat, augurk, licht gegrilde Spaanse ui, panchetta, boerenkaas en truffelmayo. Ook mijn vriend vond deze burger erg lekker, wij begrijpen dus wel waarom Ter Marsch & Co de onderscheidingen heeft gewonnen, en nog een pluspunt: de hamburgers zijn niet eens heel duur!

IMG_5519
Ter Marsch Grande

Hopelijk ben je, net zoals ik dat was, ontzettend nieuwsgierig geworden naar deze hamburgers en als je een keer in Rotterdam bent moet je zeker Ter Marsch & Co niet overslaan!

Vinden jullie hamburgers ook altijd zo onhandig eten? En weten jullie nog andere leuke hamburgerrestaurants?

Liefs,

Romy

“I’m not telling you, ‘never eat a hamburger’.

Just eat the good ones with real beef,

you know…” – Homer Simpson

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.