Azië Bestemmingen Taiwan

De 8 hoogtepunten van Taipei, Taiwan

Een vakantie in Taiwan staat voor een hele bijzondere vakantie. Een klein eilandje naast China, waar een hele eigen wereld zich afspeelt. Tijdens je vakantie in Taiwan waan je je in deze wereld en daarbij kom je langs veel bijzondere bezienswaardigheden en bijzonder eten wat je nooit eerder hebt gezien of gegeten. De hoofdstad van Taiwan, genaamd Taipei, is een waar metropool. Wil je weten wat de 8 hoogtepunten zijn van deze stad? Bekijk hieronder mijn foto collage!

1. Taipei 101 Tower

Taipei heeft één iconisch gebouw en dat is de Taipei 101 Tower. Overal waar je loopt zie je het gebouw wel erbovenuit steken. Je kan het gebouw in en naar het Observatory Deck gaan, dit is zo’n 400 meter hoog. Nog nooit had ik zo hoog gestaan in een gebouw, als je naar beneden kijkt besef je pas echt hoe hoog het wel niet is. Alles lijkt zo ontzettend klein! Een must do als je in Taipei bent, maar je moet wel even je hoogtevrees overwinnen ;-).

Taipei

Taipei

2. Maokong Gondola en Shinan Temple

Taipei wordt omringd door bergen en Maokong Gondola is een enorm lange gondel gebouwd door een deel van deze bergen. De gondel staat vooral bekend om de glazen platen in de gondel, waardoor je alles kunt zien wat er onder je gebeurt! Maokong is een klein plaatsje aan het einde van de gondel en is een heel leuk plaatsje om ’s middags even wat te eten of te drinken en van het uitzicht over de stad te genieten. Je kunt ervoor kiezen om een stukje met de gondel terug te gaan of om te gaan hiken naar Shinan Temple. Dit is een prachtige tempel tegen de bergen aan gebouwd en ook vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de stad. Shinan Temple is verspreid over de bergen gebouwd en via deze weg kan je naar beneden lopen terug de stad van Taipei in.

Taipei

Taipei

3. Longshan Temple

In Taipei en vooral ook in Taiwan zijn ontzettend veel boeddhistische tempels. Eén van de drukbezochte en mooiste tempels is Longshan Temple. De tempel is ontzettend kleurrijk en de bomen die worden er prachtig bijgehouden. Je kijkt echt je ogen uit!

Taipei

Taipei

4. CKS Memorial Hall

Chiang Kai Shek is tientallen jaren in de vorige eeuw president van Taiwan geweest. In Taipei is er een énorm gedenkplaats te vinden genaamd het Chiang Kai Shek Memorial Hall. Maar met énorm bedoel ik echt gigantisch. Het is een super groot plein met een aantal gebouwen eromheen. In één van de gebouwen is een standbeeld van Chiang Kai Shek geplaatst en hier wordt elke dag een wisseling van de wacht gehouden. Deze wisseling van de wacht is heel anders dan wij in Europa bijvoorbeeld in Londen of Kopenhagen gewend zijn, dus zeker een leuke bezienswaardigheid om naartoe te gaan.

Taipei

Taipei

5. Ximending

Als je wilt shoppen in Taipei ga dan naar Ximending. Het is een shopping gebied wat ontzettend druk is, overal spatten reclame spots van de gebouwen af en overal hoor je muziek. De wijk is ontzettend kleurrijk en je ziet zoveel dat je niet weer waar je moet kijken! Om leuke gadgets of souveniertjes mee te nemen naar huis ben je in Ximending aan het goede adres.

Taipei

Taipei

6. Jiufen

Jiufen ligt buiten het centrum van Taipei en is met de trein te bereiken. Het staat bekend als inspiratie stad voor de Japanse animé film Spirited Away. Je bezoekt de stad vooral voor haar smalle Old Street met allerlei kraampjes en voor de theehuizen. Ga niet in het weekend naar Jiufen want dan is het echt super druk!

Taipei

Taipei

7. Elephant Mountain

Elephant Mountain kun je echt niet overslaan als je in Taipei bent. Je moet een aardig stukje omhoog hiken maar dan heb je ook een prachtig uitzicht over de hele stad! Aan te raden is om net voor zonsondergang te gaan. Dan zie je langzaamaan de dag veranderen in de nacht en alle lichtjes aangaan in Taipei. Erg bijzonder om te zien!

Taipei

Taipei

8. Nightmarkets

Niet alleen de bezienswaardigheden is waarom je Taipei bezoekt, maar ook vanwege al het lekkere en bijzondere eten. We hebben echt gesmuld tijdens onze vakantie in Taipei. Ben je benieuwd wat wij allemaal op de beroemde nightmarkets van Taipei hebben gegeten? Je leest het in dit artikel.

Taipei

Ben jij weleens in Taipei geweest? En wat zou je willen bezoeken in deze stad?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Dank voor de tips! Ik heb eind dit jaar zo’n 10 uur de tijd om Taipei te ontdekken tijdens een stopover. Wat raad je aan om in ieder geval te doen?

    1. Elephant Mountain en Taipei 101 zijn echt wel de hoogtepunten en dicht bij elkaar gelegen! Dus perfect om te combineren. Ga vooral ook lekker uitgebreid eten, overal vind je wel goede restaurants. En als je in de avond er bent ga zeker naar een nightmarket, een hele belevenis en een must do als je in Taiwan bent. Heel veel plezier alvast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.