Bestemmingen Europa Nederland

Een dagje uit naar Hellevoetsluis

Op zoek naar een leuk dagje uit in Nederland?Dit keer ben ik in Hellevoetsluis geweest. Als je naar de vesting van Hellevoetsluis gaat kan je ontzettend veel leuke dingen bezoeken! Ben je al nieuwsgierig? Lees dan verder.

Michiel de Ruyter

Wist je dat Michiel de Ruyter een tijdje in Hellevoetsluis heeft gewoond? Nou dat wist ik dus ook niet. Vroeger was Hellevoetsluis een heel belangrijk punt voor schepen om verder het land in te varen. In de Vesting van Hellevoetsluis vind je nog steeds het Ruyterhuis. Dit is nu een restaurant met ervoor een leuk terras met uitzicht op de rivier. Naast het Ruyterhuis vind je het stadhuis. Dit is nog een mooi ouderwets gebouw!

Hellevoetsluis

De Vesting van Hellevoetsluis

De Vesting van Hellevoetsluis is het mooiste om te bezoeken. Hier lijkt het net alsof je terug de tijd in gaat. Er is 1 brug om over het water te gaan en deze brug stamt uit de tijd rond 1800. Ook zie je nog ouderwetse schepen varen. Langs het water heb je allerlei gezellige terrasjes waar je wat kunt eten en drinken.

Hellevoetsluis

Ook kan je langs de vestingmuur lopen van Hellevoetsluis waar nog een kanon staat die vroeger werd gebruikt.

Hellevoetsluis

Hellevoetsluis

De vuurtoren en strand

Ook is er in Hellevoetsluis een vuurtoren. Bij deze vuurtoren heb je een klein strandje waar je van de zon kunt genieten tijdens het mooie zomerse weer. Ook kun je huisjes afhuren in Hellevoetsluis aan het strand. Dit zijn hele leuke gekleurde huisjes. Als je erdoorheen loopt lijkt het net alsof je door een Amerikaanse woonwijk wandelt. Ook heb je hier een kleine haven, waar je je boot zou kunnen aanleggen.

Hellevoetsluis

Hellevoetsluis

Als je naar Hellevoetsluis gaat kun je dezelfde dag ook nog naar bijvoorbeeld Brielle of Rockanje voor als je de middag nog aan het strand wilt besteden.

Waar ga jij heen in Nederland als het mooi weer is?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Ik vind Hellevoetsluis altijd zo gezellig. Ik woon er praktisch om de hoek en mijn tante woont er in het centrum, ben er heel vaak te vinden! In de zomer zijn er vaak leuke (gratis!) festivals, onwijs gezellig. Mooie foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.