Restaurants Verenigd Koninkrijk

Eten en drinken bij Choccywoccydoodah, Brighton

Ben je een echte chocoladefan? Dan is dit het artikel wat je gelezen moet hebben. Wij hebben een super zoete hotspot gevonden in Londen en Brighton. Benieuwd wat  Choccywoccydoodah is en waar het te vinden is? Lees dan snel het artikel.

Choccywoccydoodah is vooral bekend geworden door de televisiezender TLC. In het tv programma van TLC worden de meest bijzondere taarten gemaakt.  Er zijn twee winkels, één in Londen en in Brighton. Ik ben naar Brighton gegaan omdat daar de eerste winkel gevestigd is en natuurlijk om te zien wat er zo bijzonder is aan Choccywoccydoodah.

Alleen de etalage van de winkel ziet er al prachtig uit. Omdat het bijna halloween is, was de etalage al helemaal in halloweenstyle ingericht. Zo stonden er allemaal grote taarten die versierd waren als doodskop, skeletten, pompoenen en noem het maar op. Alleen hier keek ik mijn ogen al uit. Bij binnenkomst wordt elke chocoladefreak helemaal blij. Overal was chocolade te vinden, in alle soorten en maten. Naast alle chocola waren er ook heel veel verschillende soorten taarten te vinden. De chocolade die verkocht werd in de winkel was wel heel erg prijzig, je betaalde al snel zes pond voor een paar kleine chocolaatjes. Maar een bezoekje aan de winkel is zeker de moeite waard.

IMG_1726

De dure chocola besloot ik lekker te laten liggen en ik maakte een reservering om een stuk taart te gaan eten in het café. Na ongeveer een half uurtje wachten kon ik naar boven, waar het café zich bevond. Alleen al het kleine stukje naar het café was zeker de moeite waard. Boven stonden overal taarten, prachtig versierd en allemaal totaal anders. De prijs van de meeste taarten begon helaas vanaf 450 pond per stuk, dus ongeveer €600 (exclusief bezorgingskosten).. Onderweg naar het café begon ik al een klein beetje bang te worden of ik wel genoeg geld zou hebben voor dat stukje taart..

DSC03967

Taartjes eten bij Choccowoccydoodah

Het café was net zoals de winkel heel mooi versierd in halloweenstyle. Al snel kwam iemand van de bediening met een enorm bord aan, waar alle heerlijke taartjes en andere lekkernijen op stonden. Ik besloot te kiezen voor een 6-laagse taart. Een taart die bestond uit allemaal verschillende lagen cake, met aan de buitenkant een dikke rand chocolade. De taart was gedecoreerd met witte- en melkchocolade, ijs en nog wat aardbeien. Omdat ik de taart al zag als een enorme uitdaging besloot ik maar een groene thee te bestellingen in plaats van de speciale chocolade milkshake. Een klein beetje chocolade was voor mij al genoeg om na 2 lagen van mijn taartje te bemerken dat ik meer dan genoeg gesnoept had. Het vult zo onwijs goed en het is zo lekker, maar veel te zoet voor mij. Ik kreeg een doosje mee zodat ik thuis de andere 5 lagen nog op kon eten.

DSC03960

DSC03942

De 6-laagse taart kostte ongeveer zes pond, natuurlijk best veel geld maar je krijgt er wel een heel groot stuk taart voor met daarbij nog chocolade. De volgende dag heb ik de rest van mijn taartje opgegeten en hij was misschien nog wel lekkerder ook. Mocht je heel erg van chocolade houden en je gaat naar Londen of Brighton, ga dan zeker even langs bij Choccywoccydoodah. Neem wel de tijd, want het kan voorkomen dat je net zoals ik even moet wachten op een plekje in het café.

Waar?

Brighton: 3 Meeting House Lane , Brighton , BN1 1HB

London: 30-32 Foubert’s Pl, London W1F 7PS

Liefs,

Marije

”Anything is good if it’s made of chocolate.”Jo Brand

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.