Tips Travel diary

Romy’s top 5 op bucketlist bestemmingen

Dromen over  verre reizen is het leukste dat er is. Er zijn zoveel mooie plekken op de aardbol om te gaan ontdekken. Benieuwd naar mijn ultieme bucketlist landen? Lees dan verder.

Japan

Bucketlist
Bron: Pinterest

Als ik naar Azië ga reizen wil ik echt een keer naar Japan. Ik ben zo nieuwsgierig naar de cultuur, contrast tussen stad en natuur, alle gekke Japanse gadgets en de ontzettend interessante geschiedenis die je terug ziet in de oude architectuur. Maar natuurlijk ook voor de sushi! Ik hoorde dat als je in Tokio bent je moet gaan eten achter de ‘witte lakens’. Dit zijn de deuren voor de beste lokale sushi restaurants in Tokio. Ook wil ik graag de drukte van de stad Tokio meemaken, hoe leven mensen daar hun dagelijkse leven? En meemaken naar de wat gekkere aspecten van de cultuur, zoals de fascinatie voor anime. Het liefst wil ik er heen tijdens de lente, om de bloei van alle mooie kersenbloesem bomen te kunnen bewonderen. Ik denk dat dat echt een magisch beeld is.

U.S.

Bucketlist
Bron: Pinterest

Ongeveer twee jaar geleden hadden we plannen om een roadtrip te gaan doen langs de oost kust van Amerika en om te gaan rijden vanaf  Washington tot aan Boston. We hadden alle plekken al gepland, zoals naar Philadelphia, een Amish plaats bezoeken, New York en vlakbij Boston naar de White Mountain National Forest te gaan. Helaas is het zo dat als je jonger dan 25 jaar bent, je een flinke toeslag moet betalen op het huren van een auto. Hierdoor werd de reis op dat moment helaas te duur. Maar als we 25 zijn dan hebben wij onze eerste reis al helemaal klaar staan! Maar naast de oostkust zou ik ook graag naar San Francisco gaan en richting LA te gaan rijden. Voor het ultieme Amerikaans roadtrip gevoel!

Almalfi kust

Bucketlist
Bron: Pinterest

In Europa staat echt stipt op nummer 1 de Amalfi kust in Italië! Ik heb ooit een foto gezien van Positano en dit MOET ik gaan zien! Ook voor deze reis heb ik langzaamaan als ik een foto van het gebied voorbij zag komen op social media opgeschreven wat ik allemaal wil zien. Ik zou beginnen in Napels en Pompeï bezoeken. Daarna doorrijden richting Positano en ook zeker Cinque Terre moeten we niet overslaan. Ook zou ik de boot pakken richting Capri om dat eiland te bezichtigen.

Jordanië

Bucketlist
Bron: Pinterest

Wat mijn aandacht al lang trekt is Jordanië. Ik kan niet goed uitleggen wat het is, maar ik wil er heel graag heen. Vooral zou ik dan Petra willen zien, een tocht door de woestijn maken en bij een oase overnachten om de sterrenhemel te bewonderen. Ook kan je in Jordanië de Dode zee bezoeken. Het lijkt mij een ontzettend leuke ervaring om daar eens in te gaan liggen!

Sicilië

Bucketlist
Bron: Pinterest

Omdat ik net helemaal in de Italië sferen ben gekomen door aan de Amalfi kust te denken, bedacht ik mij dat ik toch ook wel heel graag naar Sicilië wil gaan. Het is nog niet zo heel erg toeristisch en aangezien ik Siciliaanse restaurants vaak de lekkerste Italiaanse restaurants vind moet ik er echt een keer heen. Het lijkt mij dan het leukste om een auto te huren en het eiland rond te rijden op zoek naar kleine geheime stranden en authentieke Siciliaanse restaurants. Zon, wijn en Siciliaans eten klinkt als muziek in de oren!

Welke landen staan op jouw bucketlist?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Ja Japan!! Daar wil ik echt graag heen, lijkt me zo een mooi en bijzonder land! In Jordanië heb ik rondgereisd en is inderdaad net een sprookje 😀 Van zandkastelen tot de Dode Zee tot Petra. Allemaal prachtig en de liefste mensen! Het enige nadeel vond ik dat Petra en Wadi Rum zo toeristisch waren, dat veranderd de bevolking en dat was goed te merken. Als je heengaat zou ik het noorden en midden vooral niet overslaan en je alleen focussen op het zuiden, want juist die plekken zijn zo mooi!!

    1. Bedankt voor de tips! Inderdaad jammer dat zoveel plekken steeds toeristischer worden he

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.