Brighton, Verenigd Koninkrijk

Laatst schreef ik een artikel over Choccywoccydoodah in Brighton, maar naast dit chocoladeparadijs heeft Brighton nog veel meer te bieden. Benieuwd wat Brighton zo al te bieden heeft, lees dan verder.

Brighton ligt zo’n anderhalf uur verwijderd van het centrum van Londen. En is één van de grootste badplaatsen van Verenigd Koninkrijk. Ik kende het vooral door het programma op TLC ‘Choccywoccydoodah’ en vond het daarom al meer dan een bezoekje waard.

Royal Pavilion Palace

Een van de bekendste attracties van Brighton is het Royal Pavilion Palace. Dit is een paleis met een bijzonder exotische uitstraling. Het paleis heeft Arabische, Chinese en hindoeïstische invloeden. Helaas kon ik het paleis niet bezoeken omdat er een evenement werd gehouden. Om het paleis te bezoeken moet je ongeveer 11 pond betalen, een stevig bedrag maar je krijgt een headset mee en toegang tot vrijwel het hele paleis. De tuinen van het paleis zijn voor iedereen toegankelijk dus een rondje langs het paleis raad ik sowieso aan.

DSC03978

Brighton Pier

Brighton is eigenlijk vergelijkbaar met Scheveningen, net zoals Scheveningen is Brighton ook in het bezit van een pier. En is het bezoek ook zeker waard. Op de pier staan allemaal kleine eettentjes die vooral fish and chips verkopen. Op de pier bevindt zich ook een game hall, waar je je helemaal uit kan leven. Als je uit de hal loopt kom je terecht op een grote kermis met allerlei attracties. Op de pier staat heb je een heel mooi uitzicht over het strand en natuurlijk de stad. Helaas was het vrij koud toen ik hier was, dus de ultieme zomergevoel was er niet, maar des al niettemin zaten er verschillende mensen heerlijk te genieten van de aanwezige zonnestraaltjes.

DSC03930

DSC03916

DSC03934

DSC03999

Smalle straten

Het leuke aan het centrum van Brighton zijn de smalle steegjes midden in de stad. Zo kon ik Choccywoccydoodah heel lastig vinden. Ik zag op google maps dat het heel dichtbij was, maar ik bleef er maar om heen lopen, tot ik eindelijk het juiste kleine steegje gevonden had. In deze steegjes zijn allemaal boetiekjes te vinden en leuke restaurantjes, waar je uiteraard weer veelte veel lekkers kan kopen. In een aantal straatjes vind je heel veel winkeltjes met allemaal tweedehands sieraden, normaal kijk ik er niet echt naar. Maar alles zag er opvallend mooi en luxe uit.

DSC03960
Taartjes eten bij Choccywoccydoodah

Naast de kleine straatjes is er natuurlijk de hoofdstraat waar vooral de grote ketens te vinden zijn. Wat mij hier op viel, is dat Brighton niet heel netjes is. Ik vond de straten heel rommelig en er lag veel afval. In vergelijking met Londen (waar alles best schoon is) vond ik dit wel echt een tegenvaller. Buiten de hoofdstraat was dit wel veel minder gelukkig. Dus ik zou je ook aanraden om vooral niet over de hoofdstraat te lopen, maar lekker alle kleine steegjes in te duiken. Ik ben hierdoor onwijs leuke winkeltjes tegen gekomen. Verder heeft de stad veel overeenkomsten met Scheveningen, waar ook een funhall te vinden is en soms net even te toeristisch is opgezet. Maar mocht het een heerlijke zomerse dag zijn in Engeland, dan is dit zeker een aanrader om heen te gaan en te genieten van het zonnetje.

Liefs,

Marije

2 thoughts on “Brighton, Verenigd Koninkrijk

  1. Madelon says:

    Superleuk verhaal!
    Ik heb nu nog meer zin om je in Londen op te zoeken! Zie je snel! 😀 😀
    Liefs, Madelon

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.